Hlavní obsah
Sport

Viktoria Plzeň splnila povinnost. Zlín myslí hlavně na záchranu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Adéla Stenzelová/Žongl

Před posledním kolem základní části nejvyšší české ligové soutěže se odehrálo také druhé semifinále domácího poháru. Jako první v MOL cupu splnila roli favorita pražská Sparta a vítězství na hřišti Opavy jí poslalo třetí rok po sobě do finále.

Článek

Letenští tak stále ještě mohou živit sen o domácím doublu. Ten může zhatit vítěz druhého semifinále mezi Viktorií Plzeň a Zlínem, který ve čtvrtfinále v penaltovém rozstřelu překvapivě vyřadil Slovan Liberec.

Favorit jasně daný

Pozice favorita byla před zápasem jasná. Domácí Viktoria již není ve hře o mistrovský titul rámci ligové soutěže a skončila také její úspěšná mise Evropskou konferenční ligou, kde jí vystavila stopku italská Fiorentina. MOL cup tak představuje pro Viktorii Plzeň momentálně největší šanci na pozlacení této sezony. Zlín má momentálně stále starosti se záchranou v nejvyšší soutěži a to je pro něj jasnou prioritou. Teoreticky tak měl tým trenéra Bronislava Červenky působit ve Štruncových sadech jako neškodný kompars. Této hypotéze nahrával i fakt, že ve dvou ligových zápasech inkasoval Zlín od Západočechů hned deset gólů a jediný dokázal vstřelit.

Viktoria se do svého soupeře od začátku důrazně zakousla a Tomáš Chorý poslal v 6. minutě svůj tým do vedení. Začátek zápasu tak měl z pohledu Plzně naprosto ideální scénář. Následně viděli diváci na hřišti především plzeňské bago. Po dvaceti minutách mohl plzeňské vedení navýšit Pavel Šulc. Tentokrát však zlínský tým podržel Stanislav Dostál. Ve 26. minutě zase přestřelil Jan Kopic. Po půl hodině předvedl skvělou individuální akci od poloviny hřiště Lukáš Červ a vstřelil svůj první gól v plzeňském dresu. V závěru prvního poločasu přišla ještě jedna střela Pavla Šulce, která však šla mimo branku. V nastaveném čase se poprvé ozval také Zlín. Hlavička Koláře však minula branku a do šaten tak šla Viktoria s dvoubrankovým vedením.

Myšlenky se ubíraly zpět do ligy

Druhý poločas začal šancí zlínského Jakuba Černína, který však v plzeňském vápně nepochodil a zlínské přání v podobě rychlého kontaktního gólu se nenaplnilo. Na druhé straně se znovu ozval Tomáš Chorý a skončilo to nastřelením tyče. Náladu si tento útočník zlepšil po necelé hodině hry, kdy vstřelil svůj druhý semifinálový gól, kterým fakticky zahájil fanouškovské oslavy postupu do pohárového finále. Po 70 minutách přišel s ojedinělou zlínskou šancí Vukadin Vukadinovič, ale do zápasové zápletky nijak výrazně nepromluvil. Zápas se celkově dohrával v podstatě z povinnosti s tím, že se zlínský tým v závěru podíval častěji na útočnou polovinu. Jeho hráči se však již fakticky chystali na ligový zápas s Karvinou.

Viktoria Plzeň sice dnes patří mezi českou fotbalovou elitu, ale prvenství v domácím poháru si připsala zatím jen dvakrát, a to v letech 1971 a 2010. Nyní má ideální příležitost přidat třetí trumf a učinit tak na domácím stadionu. Zlín musí na tento zápas co nejrychleji zapomenout, což skutečně dokáže jen povedeným bojem o záchranu. V Plzni neukázal ani svou připravenost na ligové rozuzlení. Složí reparát proti Karviné?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz