Hlavní obsah
Sport

Vlažné Slovácko. Remízu zachránil až v nastavení Kalabiška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

Začátek sezóny není pro tým z Uherského Hradiště zrovna vydařený. Nevyrovnané výkony si vybírají svou daň a od druhé domácí porážky zachránil svůj tým až v nastavení druhého poločasu Kalabiška.

Článek

Nevyužitá výhoda

Všichni fanoušci 1. FC Slovácko určitě čekali, že po prvních nevyrovnaných výkonech se karta pro jejich tým obrátí právě po minulém kole. Proti Bohemians předvedl klub z Uherského Hradiště konstantní výkon, výhru si zasloužil a i přes vypjaté závěrečné minuty přivezl z Ďolíčku důležité tři body. Jaké zklamání pak přišlo při hře doma proti Mladé Boleslavi. První poločas byl až na výjimky v režii hostů a Slovácko se jen horko těžko dostávalo z vlastní poloviny hřiště. Gól Filipa Vechety na 1:0 ze standardní situace byl tak velkou vzpruhou.

Změna stran mohla (a měla) přinést aktivní hru domácího týmu. Díky červené kartě pro Matěje Pulkraba čekala Slovácko dlouhá přesilovka. A i přes vyrovnávací branku Daniela Marečka v nastavení prvního poločasu měly být pomyslné misky vah na straně Slovácka. Bohužel se tak ale nestalo. Hra byla vyrovnaná, až se zdálo, že chybějící hráč hostům vůbec nevadí. Boleslavští poctivě sbírali odražené míče a nepřesné rozehrávky společně s individuálními chybami domácího celku hráli hostům do karet.

I v deseti se dá otočit

Přišla však 53. minuta a Daniel Mareček se trefil podruhé. Mladá Boleslav i v oslabení obrátila skóre a celý stadion v Uherském Hradišti zůstal jako opařený. Tohle se přece nemělo stát. Ne týmu, který už několik sezón okupuje přední příčky tabulky, hraje doma a proti soupeři v oslabení. Bohužel ale musím konstavovat, že branka to byla zasloužená. Boleslav opravdu hrála dobře a i přes chybějícího hráče nedávala moc šancí domácím.

Po tomto gólu už se do zabetonované obrany Mladé Boleslavi dostávalo těžko. Slovácko mělo několik hezkých šancí, ale opět dohrálo na svou slabinu už z minulé sezóny. Tou je koncovka a proměňování šancí. V poslední desetiminutovce základní hrací doby pak Kalabiška hrudí sklepl do brány hlavičku Daníčka. Sám se však z gólu neradoval a tušil, že stál v ofsajdu, což potvrdil i VAR.

Závěr pro silné povahy a lišák Kalabiška

Závěrečné minuty už pak byly čistokrevná infarktovka. Slovácko je známo tím, že v posledních minutách umí zabrat. Ukázali to nejednou v lize i v evropských pohárech. Celý tým se snažil hrát co nejvíce dopředu a tlačil na obranu hostů. Výsledek se však ne a ne dostavit. Až přišla druhá minuta nastavení a čistě geniální počin Jana Kalabišky. Po jedné z akcí Slovácka si počkal na rozehrávku Trmala v bráně a před výkopem mu sebral míč tzv. pod nosem. Brankáře pak obešel a z docela ostrého úhlu se trefil do prázdné brány. Touto akcí stadion málem vybuchl a domácí byli svědky dost možná nejhezčího gólu Slovácka v sezóně. A jestli ne nejhezčího, tak nejkurioznějšího určitě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz