Hlavní obsah
Sport

Vrátí se Michael Krmenčík podruhé na českou scénu? Se Slováckém si mohou vzájemně pomoci

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Někdejší český reprezentační útočník Michael Krmenčík se po dvou letech může vrátit na domácí ligovou scénu. Jeho současný zaměstnavatel Apollon Limassol mu nebrání v hledání nového angažmá, byť má v tomto klubu ještě rok platnou smlouvu.

Článek

Na Kypru strávil rok po exotickém angažmá v daleké Jakartě, ale během svého dosavadního působení vstřelil pouze dva góly a podle všeho potřebuje nový impuls, což lze říct i o týmu Slovácka. Ten v prvních třech zápasech nové ligové sezóny nedokázal vstřelit gól a jen díky dvěma bezbrankovým remízám se krčí na patnáctém místě ligové tabulky před Českými Budějovicemi.

První comeback skončil fiaskem

První návrat na českou fotbalovou scénu zažil Michael Krmenčík před třemi lety, kdy řešil pokračování své kariéry po hostování v řeckém PAOK Soluň, kam ho poslali z belgických Brugg. Na české scéně byl do té doby jednoznačně spjat s plzeňskou Viktorií. Avšak po zlatém ligovém hattricku ho zlákala pražská Slavia, přičemž o působení v západočeském klubu mluvil jako o dávné minulosti, čímž si proti sobě pohněval tamní fotbalovou veřejnost. Krmenčíkovo působení ve Slavii však začalo zraněním a za sešívaný A-tým nakonec odehrál jen sedmnáct zápasů a vstřelil čtyři góly. Jeden z nich Viktorii Plzeň a okázalou oslavou si do Štruncových sadů definitivně zavřel dveře.

Všem bylo jasné, že nejlepší bude zahájit novou fotbalovou kapitolu někde hodně daleko. V devětadvaceti letech putoval do daleké Indonésie a v tamní metropoli se chystal znovu budovat svou image. Zdálo se, že směřuje správným směrem, neboť po roce oznámil návrat na evropskou půdu a po podpisu smlouvy v Limassolu si také sypal popel na hlavu a své vystupování během působení ve Slavii označil za nevhodné. Minulý ročník na Kypru měl však k ideálu hodně daleko. Představitelé klubu mu tak dali svolení najít si nové angažmá. Bude se konat stěhování na Moravu?

Ideální čas pro risk?

Jak jsem již zmínil, během minulého ročníku vstřelil Krmenčík pouze dva góly a očekávání představitelů klubu rozhodně nenaplnil. Zdá se tak, že potřebuje opět nový impuls. Jak známo Slovácko v prvních třech zápasech nedokázalo vstřelit gól a útočníci jsou na jeho soupisce nedostatkovým zbožím. Michael Krmenčík by tak patrně velmi rychle dostal možnost ukázat, že střílení gólů nezapomněl. Podle informací Sport.cz se už mají řešit smluvní podmínky rodáka z Kraslic.

Vzhledem k tomu, že představitelé Apollonu Limassol nebudou podle všeho nijak bránit českému útočníkovi v odchodu, dostává tak ideální příležitost pokusit se o kariérní restart. Léta běží a Michael Krmenčík je momentálně v pozici, kdy si musí každé takové možnosti vážit. Pokud skutečně dojde k jeho spojení s týmem Slovácka, musí si zároveň tamní fanoušci uvědomit, že nepřichází útočník, který je reprezentační hvězdou, ale hráč, jenž momentálně hledá sám sebe. V klubu, který zahajuje novou kapitolu po odchodu trenéra Martina Svědíka, může již poněkolikáté začít od nuly.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz