Hlavní obsah
Sport

Vrbův střet s klubem svého srdce. Zasadí mu osudovou ránu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Jedním ze šlágrů osmého kola Fortuna ligy bude zápas Viktorie Plzeň na zlínské půdě, byť pohled na ligovou tabulku tomu příliš nenasvědčuje. Zlín pod vedením Pavla Vrby totiž přivítá pátou Viktorii Plzeň.

Článek

Na první pohled se nejedná o nic výjimečného, ale jiný rozměr tomuto zápasu jméno trenéra domácího týmu, který byl po velkou část své trenérské kariéry svázán s tím hostujícím.

Zlín jako nouzové řešení

Koučem zlínského týmu se Pavel Vrba stal na konci loňské podzimní části poté, co se nepovedl jeho návrat do ostravského Baníku. Angažmá na Valašsku tak podle všeho bylo jen jistým nouzovým řešením a mělo sloužit údržbě znalosti trenérského řemesla. Nakonec se Zlínem absolvoval úspěšný boj o záchranu v nejvyšší soutěži, přičemž v tomto ročníku budou podle všeho ambice podobné.

Jediným týmem, který se před jeho sborem musel sklonit, byly překvapivě Teplice a nejvíce ji zatím symbolizuje poslední ztracený zápas se Slováckem. Regionální rival přinesl minimálně do diskuzí možnost odvolání někdejšího reprezentačního trenéra. Přispěje jeho osudový klub k napsání zlínského fotbalového parte? Začne budovat mladší tým nakonec někdo jiný? Klesne tak opět trenérské hodnota Pavla Vrby?

Plzeňský stín

S hledáním odpovědí na tyto otázky může pomoci patrně Vrbův osudový klub na české ligové scéně. Do Zlína totiž dorazí Viktoria Plzeň, s níž slavil tři mistrovské tituly a zažil atmosféru Ligy mistrů. To Pavlu Vrbovi již nikdo nemůže vzít. V západočeské metropoli vystoupal Pavel Vrba podle všeho na svůj trenérský fotbalový vrchol vlastně zde také ukázal svou jedinečnost. Podobná příběh se již opakovat nemůže.

Řadu úspěchu slavil Pavel Vrba také v Žilině či bulharském Razgradu. V poslední době má však jeho trenérské kariéra sestupnou tendenci, přičemž zlomovým bodem byl jeho konec u reprezentačního týmu. Od té doby jsme již nezaznamenali žádný vyložený trenérský úspěch a brzký konec v Baníku Ostravě tomu v podstatě nasadil korunu. Jeho další fotbalový příběh může brzy skončit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz