Hlavní obsah
Sport

Vyhazov trenéra Holoubka a přestup Robina Hranáče

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Creative Commons Attribution 4.0, El Loko - Wikimedia Commons

Fotbal je hra dynamická a nemá logiku. Ať už na trávníku nebo v kabině, v bafuňářském doupěti či na ochozech stadiónu, vždy nás něčím překvapí. A jaké pecky minulý týden oslovily Zuřivce?

Článek

Pecka číslo 1: Vyhazov trenéra Holoubka

Pro (ne)zasvěcené to přišlo jako blesk z čistého nebe. V sobotu dopoledne se éterem roznesla zpráva, že FK Mladá Boleslav se po vzájemné dohodě rozloučila s dosavadním trenérem Davidem Holoubkem a na jeho místo přichází Švéd Andreas Brännström. Ano, majitel klubu David Trunda má veškerá práva řídit si svůj „majetek“, jak uzná za vhodné. V tom smyslu se nesly i některé komentáře novinářů. Nebo i to, že s Davidem Holoubkem nepanovala v klubu přílišná spokojenost. Ani výsledková, ani herní. A na sociálkách se daly najít příspěvky fanoušků Bolky kvitující tento krok. Potud je asi vše košer.

Na „vzájemné dohody“ ovšem moc nevěřím. Rychlost s jakou pan Trunda představil nového trenéra svědčí spíše pro připravovanou „noc dlouhých nožů“ (pochopitelně za zády dosavadního kouče, to už je holt taková fotbalová férovka) ve smyslu majitelových ambicí. Jakožto bývalý hokejista fotbalu navýsost rozumí. Načasování změny před veledůležitým utkáním v Maďarsku, kde se Boleslav utká s týmem Paksi o postup do základní skupiny Konferenční ligy, by klub nemělo rozhodit. Vždyť v něm pracují profíci.

Andreas Brännström za sebou nemá žádná extra angažmá a točil se kolem fotbalu zatím jen ve svém rodném Švédsku. Jedou však s panem Trundou na stejné vlně doposud nenaplněných ambicí, takže vše bude ok. Přeji tedy novému trenérovi Mladé Boleslavi hodně štěstí a sportovních úspěchů. A proboha, ne aby jste mu někdo vyprávěl, jak to bylo s Kuličem. Ten také Bolku trénoval…..

Pecka číslo 2: Přestup Robina Hranáče do Hoffenheimu

Možná nebyl úplně první volbou týmu z německé bundesligy. Už delší dobu se spekuluje o neutuchajícím zájmu Hoffenheimu o Martina Vitíka. Tam ovšem nelze jaksi dosíci dohody se Spartou, která pochopitelně nechce prodávat jednoho ze svých nejlepších obránců před odvetou se švédským Malmö. Tým z Letné má tu nejreálnější šanci na účast v základní skupině LM za posledních 19 let a nehodlá se tedy oslabovat. Sice se může stát cokoli (fotbal totiž nemá logiku), ale Rosa zatím zájmu Hoffenheimu o Vitíka odolává (nebo že by vyčkával?). Údajně mu není ani 10 mil. éček dobrých a očekával by více. Otázkou je, zda by mu je klub z města jménem Sinsheim vyplatil.

Každopádně Vitík se stále převléká v letenských kabinách a klub z Bádenska-Württenberska si našel více než zdařilou „náhradu“ v podobě Robina Hranáče z plzeňské Viktorie. Ten měl být navíc o něco levnější (spekuluje se o sumě mezi 8 a 9 mil. euro). Překvapení to (vzhledem k jeho výkonnosti a zdařilému vystoupení na ME) určitě není. Hranáč je jeden z nejlepších středních obránců naší ligy. Vlastně byl. Zdravíčko mu slouží, takže prověrkami prošel a v Hoffenheimu podepsal v neděli víceletou smlouvu. To by mohlo značit, že se s ním v klubu počítá. Hranáč zvolil rozhodně schůdnější cestu k vyšším fotbalovým metám než třeba Adam Hložek (se kterým se v Hoffenheimu potká v jedné kabině). Z „menšího“ klubu se třeba vystřelí k výškám (ostatně o to se právě teď také pokouší Hložek).

Překvapením se to však může zdát nezasvěcencům, kteří kroutí hlavou nad oslabením Viktorky před důležitým mačem o základní skupinu EL. Zdánlivě harakiri, ale šibal Šádek už mnohokrát prokázal, že se v přestupových tazích vyzná možná lépe než pánové v Edenu či na Letné. Třeba má už připravenou nějakou „bombu“. Ostatně nedávno zrovna nechal jednu bouchnout, když Slavii prodal Tomáše Chorého. A že by ho nějak v Plzni postrádali, to se říci nedá. Tak asi tak.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz