Hlavní obsah
Sport

Vystřídá Michael Krmenčík slávistu Chorého v roli nenáviděného muže ligy?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Tadeáš Bednarz / Wikimedia Commons / volné dílo

Tomáš Chorý se postupně sžívá s fanoušky Slavie. Někteří mu stále nemohou přijít na jméno, jiní ho berou na milost díky jeho dobrým výkonům. Nyní mu navíc trochu může pomoci i příchod muže, který dokázal vytočit příznivce Plzně i Slavie.

Článek

V roce 2011 se Michael Krmenčík propracoval do prvního mužstva Viktorie Plzeň a debutoval v něm 15. dubna tohoto roku pod trenérem Pavlem Vrbou. Ten samý rok požádal kvůli nedostatku minut o hostování. Odešel do Baníku Sokolov, v němž už dříve působil. Posléze byl zapůjčen i do druholigové Vlašimi, Baníku Ostrava či pražské Dukly.

Z hvězdy zatracencem

V lednu 2016 se vrací do plzeňské Viktorie. Začíná tím další etapa jeho kariéry, v níž vyhraje se západočeským klubem dva tituly a je poprvé povolán i do reprezentace. Už v roce 2017 za něj nabízí Slavia rekordní sumu 80 milionů korun, plzeňští ovšem odchod svého hráče odmítají. V roce 2018 se o něj zajímá francouzské Girondins Bordeaux, ale prozatím zůstává v Plzni.

Působiště tak nakonec mění až v roce 2020, kdy přestupuje do belgických Brugg.  Přesně za rok míří na půlroční hostování do řeckého Paoku a v létě 2021 vyjadřuje přání vrátit se do Česka. Nepřichází ovšem zpět do Plzně, ale formou ročního hostování do konkurenční Slavie. Už tento krok mu v očích fanoušků Viktorky zrovna nepomohl. Před odchodem do zahraničí totiž tvrdil, že za jiný český klub hrát nebude. Kde ty loňské sněhy jsou.

Kritikou ho zavalil Limberský i Beauguel

Hodně velkým kritikem Krmenčíka se stal David Limberský, známý plzeňský srdcař. Ten ho označil „za největší ostudu, co kdy v Plzni byla“. Posléze podle příspěvku na Instagramu dokonce spálil v krbu jeho dres. Své k tomu napsal i bývalý útočník Plzně David Beauguel.

Ve Slavii nakonec jmenovaný hráč skončil neslavně. Ke konci podzimu vypadl ze sestavy, v únoru se zranil a tím pro něj sezona skončila. V létě 2022 přestoupil do indonéské Persije Jakarta, kde podepsal tříletou smlouvu. Při tomto angažmá nejvíce rezonovalo jeho plivnutí do obličeje kapitánovi soupeřova mužstva, který na něho plivnul první. Po roce své angažmá předčasně ukončil a jako volný hráč přešel v červnu 2023 do kyperského Apollonu Limassol. V něm zůstal opět jen něco málo přes rok a vrátil se domů do Slovácka.

Pravdou je, že fanoušci z Uherského Hradiště nemají důvod bývalého plzeňského a slávistického hráče nenávidět. Naopak jim může v současné situaci, kdy Slovácko nestřílí příliš mnoho gólů, výrazně pomoci. Už v příštím kole možná dostane „lásku“ od Sparty a druhého listopadu jeho tým hraje s Plzní. Štěstí má v tom, že zápas se Slavií už Slovácko odehrálo. Další se uskuteční až na konci sezony.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz