Hlavní obsah
Sport

Záchranářský souboj na Slovensku. V bitvě českých trenérů uspěl Straka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 / David Sedlický

ilustrační foto

Dva poslední týmy slovenské nejvyšší soutěže Michalovce a Zlaté Moravce se utkaly o první vítězství v tomto ročníku a vzhledem k osazenstvu na trenérských lavičkách bylo toto střetnutí zajímavé i pro české fotbalové fanoušky.

Článek

Nejvýchodnější slovenský prvoligový tým má totiž dovést za záchranou patrně největší český trenérský cestovatel František Straka a do posledního týmu tabulky se přišel pokusit o zázrak Dušan Uhrin mladší, jehož trenérský životopis již také můžeme považovat za velmi bohatý.

Tatarák za odměnu?

Svého prvního vítězství se v tomto ligovém ročníku dočkaly Michalovce a tým Františka Straky velmi příjemně navázal na první zápas pod jeho vedením, kdy přivezl bod ze hřiště druhé Žiliny. Svého souseda tak v tabulce předčil jasným vítězstvím 4:1, přičemž v sestavě jeho týmu najdeme také dvě jména, na která si musí pamatovat také fanoušci obou pražských „S“. Jeho zálohu nyní režíruje někdejší sparťan Igor Žofčák a konečnou podobu výsledku dal někdejší slávista Gino van Kessel, který má sice ve fotbalové životopise ligový titul z roku 2017, ale ze slávistického pohledu se jednalo o jedno z největších přestupových zklamání v rámci poslední dekády. Dostanou hráči slovenského týmu za dílčí úspěch jako odměnu například Strakův oblíbený tatarák?

O ještě větší fotbalový zázrak (nyní již v podstatě o nemožné) se přišel do Zlatých Moravců pokusit syn stříbrného reprezentačního týmu z Anglie v roce 1996. Po víkendové konfrontaci s týmem Michalovců může hovořit o tom, že prožil jednu velmi nepříjemnou trenérskou premiéru. Tým Zlatých Moravců ho oslovil až v průběhu jarní části, když klubovému vedení opět došla trpělivost po porážce se Slovanem Bratislava. Ve Zlatých Moravcích se konala již čtvrtá trenérská změna v rámci této sezony.

Rychle se vrátit do ligové reality

František Straka již nyní může říct, že na rozdíl od svého předchůdce dosáhl v tomto ročníku na ligovou výhru, ale je také hodně zkušený na to, aby se dokázal rychle vrátit po dílčí euforii do momentální ligové reality. První výhra jeho týmu sice přinesla velkou naději na vyhnutí se přímému sestupu, ale na desáté Košice stále jeho tým ztrácí sedm bodů a celá sezona zůstává velmi dramatickou.

Bodový rozdíl mezi týmem Michalovců a Zlatých Moravců se po víkendové vzájemné konfrontaci zvýšil na šest bodů a sestup dostává z pohledu týmu Dušana Uhrina mladšího stále reálnější kontury. Za týden čeká oba týmy odveta ve Zlatých Moravcích. Potvrdí zde František Straka správnost kroku klubového vedení Michalovců nebo se ještě prodlouží ligová zápletka?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Uhrin

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz