Hlavní obsah
Sport

Zachrání Straka Michalovce? Ve Skalici diváci na gól čekali marně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 / David Sedlický

archivní fotografie

Záchranářská mise Františka Straky na lavičce východoslovenských Michalovců napsala další díl.

Článek

Sebevědomí jeho týmu muselo výrazně stoupnout poté, co hráči zvládli východoslovenské derby s týmem Košic, jejichž náskok v tabulce se najednou ztenčil na pouhé dva body. Začalo se tak najednou reálně mluvit o tom, že by se jeho svěřenci mohli vyhnout baráži, s níž byli fanoušci už smíření a brali ji vlastně jako ten pozitivnější scénář. S vědomím toho s týmem cestoval do pro jeho tým nejvzdálenějšího prvoligového města. Rostoucí formu měl tým potvrdit až ve Skalici.

Doufání v pomoc českého kolegy

Pokud by se týmu Františka Straky skutečně povedlo navázat na formu z minulých zápasů, mohl se konat posun tabulkou, který by mu zaručil setrvání v nejvyšší soutěži i pro následující ligový ročník. Potřeboval by však pomoc od svého českého trenérského kolegy Dušana Uhrina mladšího, který vede tým beznadějně posledních Zlatých Moravců. Na jejich hřiště totiž cestoval tým Košic.

Nejprve byl však nutný úspěch na hřišti Skalice, kde nastoupil i někdejší slávista Gino van Kessel. Domácí Skalica vstupovala do zápasu v roli mírného favorita, ale tým Michalovců svým herním projevem dokazoval, že získává v posledních zápasech pevnou půdu pod nohama. Po necelé čtvrthodině přišla první velká šance Strakova týmu v podání Matúše Marcína, jehož hlavička šla těsně mimo branku. O pět minut později pak brankář Martin Junas vychytal Gino van Kessella. Později získávali pevnější půdu pod nohama i domácí a povedenou střelou se prezentoval třeba Adam Morong. Gólu jsme se však v prvním poločase nedočkali. Na hráčích obou týmů byla stále patrnější jejich touha po pauze.

Cesta k záchraně bude ještě složitá

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy bez jediné změny v sestavě a krátce po jeho začátku se opět uvedl velkou šancí Marcín. Na druhé straně poslal směrem do branky sympatický pozdrav Adam Krčík. Fotbal se však ze hřiště postupně bohužel vytrácel. Až v 68. minutě jsme viděli třetí a patrně největší šanci Marcína. Krátce poté sáhl Straka hned k trojitému střídání. Přílišné oživení hry však dlouho patrné nebylo. S blížícím se koncem byla naopak u obou týmů cítit stále větší nervozita. V 88. minutě však tým Michalovců přežil ještě jednu velkou šanci domácích.

Krátce po závěrečném hvizdu se tým Františka Straky navíc dozvěděl nepříjemnou zprávu ze Zlatých Moravců, kde tým Košic potvrdil roli favorita a odvezl si do východoslovenské metropole všechny tři body. Přímý sestup týmu Zlatých Moravců se tak stal synonymem jistoty, ale rozdíl mezi Košicemi a Zemplinem Michalovce se zvýšil na čtyři body. Českého trenéra prozkoušeného v různých koutech fotbalového světa tak ještě čeká velmi náročný závěr sezony, čehož si rodák z Českých Budějovic je jistě velmi dobře vědom.

Jan Klásek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Skalica
Michalovce

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz