Hlavní obsah
Sport

Zafeiris konečně „Stanciuovatí“

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Psát o ligových utkáních Slavie je pořád ta stejná písnička. Vypadá to hrozně, ale kromě remízy na Slovácku to pokaždé stačilo na tři body. Sobotní výhra nad Teplicemi každopádně potvrdila dobrou zprávu, kterou naznačily už předchozí tři zápasy.

Článek

Úvodem tu ale máme krátké pozastavení nad celkovým výkonem. Takto se celá sezona hrát nedá. Slavii čeká minimálně osm pohárových zápasů, a pokud chce vydržet silově, musí domácí zápasy s outsidery rozhodnout po 30 minutách. Takto musely opět do hry všechny opory, které nastoupí už v úterý proti Lille.

Potenciál Zafeiris ukazoval od prvních zápasů

Po úvodních zápasech v červenobílém dresu na jaře 2023 byli fanoušci Slavie nadšeni. Technicky vynikající hráč se skvělou přihrávkou a slušnou střelou, někdo takový v kádru dlouho chyběl. Jenže po prvním měsíci šla výkonnost rychle dolů.

Na jaře tohoto roku mladý Nor bojoval se zraněními i problémy s nadváhou a trenér Jindřich Trpišovský mu přestal v důležité fázi sezony věřit. V přípravě se navíc zranil, trenér ale jeho zapojení do zápasového tempa výborně odhadl a vrátil se mu ten hráč, kterého tolik chtěl.

Tohle je ten Zafi

Christos zvládl na jedničku těžkou premiéru v základu, když s úkolem hlídacího psa nedal ani metr prostoru hvězdě Unionu Saint-Gilloise Cameronu Puertasovi. To samé zvládl i v odvetě a velkou měrou přispěl k postupu Slavie do play-off Ligy mistrů.

Zafi ale zaujal i v jiných ohledech. Pohybově se vrací na level, na kterém ve Slavii začal. Oběhá toho hodně a nasazení mu nikdy nechybí. Loni naopak často překypoval až přemírou emocí, což rozhazovalo i jeho samotného.

Křivka jeho výkonů stoupá podobně jako u Nicolae Stancia ve Slavii. Ten taky první rok neměl čísla, pak byl ale do útoku neuvěřitelně platný. Trpišovský z něj navíc udělal běhavého hráče, který maká pro obranu. Zafeiris se dostává do formy, sebevědomí z něj čiší a to je dobře! To hráč na této pozici jistě potřebuje.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz