Hlavní obsah
Sport

Zafeiris přestává zářit, Buren začíná burenovatět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Leckomu to možná v pozadí dvoupenaltového zápasu Slovanu Liberec se Spartou (1:3) uniklo, ale byla to i Slavia, kdo svým výkonem přišel o první místo tabulky před startem nadstavby.

Článek

Červenobílí proti Hradci (1:1) nebyli výrazně lepší, na velké šance možná dokonce prohráli a nebylo daleko tomu, aby soupeř dotáhl nějaký z mnoha brejků do naprosto otevřené obrany. Slavia základní část Fortuna ligy uzavřela jedním ze svých nejhorších letošních domácích výkonů.

Provod bez přímočarosti

Je smutné sledovat výkony Lukáše Provoda po jeho táhlém zranění kolene. Pracovitý ofenzivní záložník sice v Ostravě asistoval na druhý gól, jinak ale jeho podzimní ani jarní výkony neodpovídají potenciálu. Provod již nemá schopnost přijít s překvapivým řešením, čímž ztratil své největší kouzlo. Problémem může být i příliš nízké sebevědomí.

Proti Hradci se Provodovi povedl jeden průnik a jedna střela těsně vedle pravé tyče. To bylo jediné kreativní a překvapivé, s čím za 90 minut přišel. Jinak často brzdil rozehrávku, neustále vracel míč obráncům a trvalo mu to i poblíž soupeřova pokutového území. Takového Provoda fanoušci nechtějí, přestože je celkově v klubu velmi oblíbený.

Norská hvězdička zhasíná

Přišel jako velký prospekt a svými výkony potvrdil pozitivní informace, které o něm šly z Norska. Nyní se však Christos Zafeiris trochu zasekl. Od nakažení virózou, která prošla půlkou klubu, není tolik běhavý. Včera ho měli možnost příznivci Slavie poprvé vidět, jak si sáhl na dno. V závěru už opravdu tahal nohy.

To ale není ostuda, vždyť to byl třetí zápas v rozmezí devíti dní. Zafeirisovi tentokrát chybělo to, v čem obvykle vyniká. Nebral odpovědnost na sebe, až příliš často rozehrával do šířky, což se nevyplácelo. Jindřich Trpišovský mu vyčítá příliš složitá a těžká řešení ofenzivních situací, jenže zrovna proti urputně bránícímu Hradci je potřeba vymyslet něco nečekaného.

Van Buren „burenovatí“

Mick van Buren se z hostování ve Slovanu Liberec vracel ve velké formě a i v červenobílém dresu mu start jara vyšel. I jemu ale střelecký prach zvlhl, bez gólu je již šest zápasů. Trpišovský ho sice chválí pro pracovitost, ta mu ale nikdy nechyběla. Velké mínus tkvělo v produktivitě, se kterou měl dlouhodobě problém.

Nyní se zdá být střelecká mizérie zpět. Nizozemský forvard při tahu na bránu příliš sleduje balón, chodí do nesmyslných kliček a ve velkých šancích již není tak suverénní. V 96. minutě měl na noze rozhodující zásah, avšak mířil jen doprostřed brány. Koneckonců i ofsajd předcházející neuznané brance ve druhé půli je typickou burenovinou posledních let. Ne že by to byla čistě jeho chyba, avšak s ofsajdy měl prostě vždy problém.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz