Hlavní obsah
Sport

Zápas Liberce s Teplicemi nabídl vše kromě divácké kulisy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: FK Teplice

Je škoda, že zápas Liberec – Teplice kvůli derby, které se hraje ve stejném kole, možná zůstane tak trochu stranou. Diváci, kteří zavítali na stadion U Nisy, se totiž museli bavit od 1. do 95. minuty. Jen škoda, že jich bylo tak málo.

Článek

Oficiální hlášení o počtu diváků udávalo 2 327. To by však platilo za předpokladu, že by každý přítomný fanoušek na stadionu počítal dvakrát. O to více byl slyšet kotel hostů z Teplic, kteří dorazili v hojném počtu a byli po celý zápas slyšet. Došlo i na pyrotechniku v podobě žluto-modrých dýmovnic, kvůli kterým se ale zápas přerušovat nemusel. Mnoho fanoušků týmu hostí jsme si speciálně po vstřelených brankách mohli všimnout i na hlavní tribuně.

Kdo by čekal, že tým Teplic nemůže v rámci sestavy ničím překvapit, ten by se pletl. Pouze na lavičce začínal Yasser, příležitost od začátku dostal Vachoušek, který Teplicím zařídil výhru v Karviné. Ve středu zálohy vedle Havelky a Jukla nastoupil Knapík. Ačkoliv jsme ho mohli častěji vídat na pozici stopera, není to zdaleka poprvé, co nastoupil jako defenzivní záložník.

Hronek na kraji obrany zcela vyhořel

Největší překvapení však nastalo při pohledu na pozici pravého wingbacka. Tam totiž od prvních minut působil Petr Hronek. Po vstřelení krásných branek Knapíka a Havelky ze střední vzdálenosti se pak naplno začalo projevovat, že toto rozhodně není pozice, na které by se cítil jako ryba ve vodě. Velkou měrou k tomu však přispěl ofenzivně laděný a neskutečně rychlý Ghali.

S tím měla pravá strana obrany Teplic ve složení Mareček – Hronek obrovské problémy. Každý jeho výpad zaváněl gólem, až si nakonec v 19. minutě jeho přízemní centr do vlastní sítě srazil skluzující Chaloupek. Liberec zcela převzal iniciativu a bylo cítit, že další branka domácích visí ve vzduchu. Liberec do poločasu přidal ještě dvě. Obávaná Csaplárova past tak sklapla ještě před poločasem a domácí kráčeli za vítězstvím.

Radosta obstál o poznání lépe

Řada fanoušků možná očekávala, že do 2. poločasu Hronka nahradí Krsmanovič. Trenér Frťala provedl na první pohled nepatrnou změnu, která však byla naprosto klíčová. Tepličtí krajní obránci Radosta s Hronkem si vyměnili pozice. Přičemž uhlídat do druhého poločasu Ghaliho bylo právě na prvním jmenovaném.

Radosta si svůj úkol splnil na jedničku a rychlonohého hráče Liberce prakticky do konce zápasu vymazal ze hry. A tak se nabízí myšlenka, jak by se asi zápas vyvíjel, kdyby od prvních minut na pravém wingbacku hrál právě Radosta. Dá se předpokládat, že by si Teplice ušetřily řadu starostí i obdržených branek.

Teplice chtěly vyhrát, plán překazilo vyloučení

Ve druhém poločase se obraz hry otočil a dominantnějším týmem na hřišti byly Teplice. Nejdříve po intervenci VAR a proměněné penaltě Fily srovnaly na 3:3. Následně od 71. minuty sáhly možná překvapivě ke hře na tři útočníky ve složení Fila – Gning – Yasser. Tato odvážná taktika však sklářům vydržela pouze dvě minuty. V 73. minutě se totiž po naprosto zbytečném zákroku na polovině Liberce nechal vyloučit Hronek. Ten tak po nepřesvědčivých výkonech po příchodu do Teplic předvedl ten vůbec nejhorší a svůj tým do konce zápasu oslabil.

Obraz hry se okamžitě vyměnil. Kvůli předešlým střídáním a vyloučení Teplice přešly na hru s Yasserem na hrotu a třemi záložníky ve složení Fila – Gning – Knapík, kdy minimálně první dva jmenovaní určitě záložníci nejsou. Chvílemi to začalo vypadat, jako by si Gning obnovil zranění, se kterým laboroval v posledních týdnech. Pohyboval se pouze kolem středového kruhu a naprosto rezignoval na podporu útoku. Je ale možné, že se jednalo o plnění taktických pokynů, které do závěru zápasu dostal. Poměrně nemilým zjištěním byl fakt, že i jindy skvělý hlavičkář Yasser dokáže prohrávat hlavičkové souboje. V tomto ohledu měli urostlí stopeři Liberce výrazně navrch.

S Grigarem je to jako na houpačce

Hru Liberce oživili střídající hráči v čele s Denisem Višinským. Ten se ve vápně dostal ke dvěma dobrým zakončením, které ovšem skvělými zákroky zlikvidoval Grigar. Někteří fanoušci Teplic však dlouhodobě volají po jeho odstavení na lavičku. Pravdou je, že v posledních zápasech si většinou neodpustí špatný zákrok nebo rozehrávku, kterou pošle hráče soupeře do gólové příležitosti. Takové momenty měl v zápase s Libercem hned dva.

V závěru zápasu to však byl hlavně on, díky komu si Teplice z Liberce odvezly bod. O to více zamrzí, že výše zmíněné slabé momenty nedokáže ze své hry eliminovat, protože i ve svých 40 letech dokáže vytáhnout zákroky, které jsou pro výsledek zápasu naprosto klíčové. Jak už to však nejen ve fotbale bývá, jsou to právě ty negativní momenty, které si člověk lépe zapamatuje.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz