Hlavní obsah
Sport

Zápas pravdy pro Dynamo. Výhra s Klokany zachrání trenéry Českých Budějovic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Nejhorší vstup Českých Budějovic v novodobé historii. Katastrofální obrana, sedmnáct inkasovaných branek za čtyři ligové zápasy a nula bodů v tabulce. V případě další ztráty si může duo Nikl-Zápotočný začít balit kufry.

Článek

Obrana ementálského typu musí skončit

Prakticky z každé šance Budějovice inkasují a dostávají laciné a naivní góly. Průměr inkasovaných branek je více jak čtyři góly na zápas! Dvojice brankářů Šípoš s Janáčkem navíc nechytí nic navíc a tak na bodovém zisku svítí velká nula a poslední místo tabulky. Hra na tři stopery Dynamu vůbec nevoní a v zápase s Bohemians přijde zřejmě změna. Po minulém domácím debaklu s Plzní 2:5 se trenér Tomáš Zápotočný nechal slyšet, že další zápas s Bohemkou musí vyhrát a to jakkoliv, třeba ošklivě! Ztráta dalších bodů znamená totiž konec trenérského dua. Bránit, bojovat a čekat na chybu soupeře a vyhrát například 1:0. To je plán trenérů do nedělního zápasu.

Dvě nové posily a nabuzený Osmančík

Přestup před začátkem prvoligové soutěže právě z Vršovic do Dynama absolvoval rychlík a univerzál Pavel Osmančík. V Bohemce by na hřišti nedostal moc velký prostor, a tak zvolil nabídku přestupu k Jihočechům, kde se zná z působení z Příbrami s trenéry Niklem a Zápotočným. Minule vstřelil svůj první gól za Dynamo v zápase s Plzní a proti Klokanům bude speciálně motivovaný a rád by rozhodl o vítězství svého nového týmu.

V týdnu se také Jihočechům povedlo dotáhnout dva nové kontrakty. Jako volný hráč do klubu dorazil Michal Hubínek, který v minulé sezóně oblékal dres druholigové polské Termalicy, kde však pendloval mezi lavičkou a základní sestavou. Těžko říci co lze očekávat v tuzemské nejvyšší soutěži od někoho, kdo měl problém se prosadit ve druhé lize na severovýchod od Česka.

Tím druhým je Jiří Skalák, který již několik let hledá své ztracené kouzlo. V soutěžním utkání dal naposledy branku ze hry před dvěma lety. Zdali se někdo z nich stane východiskem z Budějovické krize zůstává otazníkem.

Rozdíl soupeřů

Zatímco Bohemians se mohou spolehnout na relativně dobrou obranu s výborně chytajícím Michalem Reichlem, v ofenzivě je to zatím velká bída. Hráči starající se o útočné akce jsou až na pár jedinců bez formy. Trenér Veselý udělá pro nedělní duel v ofenzívě několik změn a příležitost dostane asi mladý Kozák. Klokani mají po 4. kole dvě výhry a dvě prohry se skóre 3:3. V Ďolíčku jsou bez bodu, naopak na hřištích soupeřů plný počet šesti bodů. I na to by chtěla Bohemka v Budějovicích navázat a odvézt si opět tři body. Dynamo na rozdíl od Bohemians nějaký ten gól vstřelí, ale jejich obrana je naprosto tristní a zoufalá. Splní Klokani roli mírného favorita? Anebo se naopak Dynamo konečně probudí z letargie? Odpověď dostaneme v neděli, výkop je v 15:00.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz