Hlavní obsah
Sport

Záplavy se dotkly fotbalu. Odložené zápasy jsou to nejmenší, řada hřišť i zázemí skončily pod vodou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: se svolením Prajzská republika

S deštivým počasím a tím spojenými záplavami se od pátku potýká takřka celá republika. Situace se výrazně dotkla i fotbalu a to nejen kvůli odloženým zápasům. Řada fotbalových hřišť skončila pod vodou a škody se nevyhly ani zázemí klubů.

Článek

Hrůzostrašné snímky vytopených vesnic a měst jsou bohužel k vidění napříč internetem. Divoká voda je takřka nezastavitelná a páchá obrovské škody na majetku. Ani fotbalové prostředí nezůstalo ušetřeno. Čert vem odložené zápasy, i když jsme se na ně po reprezentační pauze tolik těšili. Samozřejmě je dobře, že záchranné složky mohly místo postávání na fotbalech fungovat na daleko důležitějších místech.

Zatopená Opava i řada malých hřišť

Horší jsou už ovšem škody na majetku, kterých se dočkal nejeden klub napříč republikou. Z těch profesionálních je to zejména SFC Opava, momentálně hrající druhou nejvyšší Chance Národní Ligu. Voda zalila hrací plochu a na protilehlé tribuně F vystoupala až do třetí řady. Vážně poškodila také kabiny, zázemí a okolí stadionu. Bylo tak odloženo i její další domácí utkání s Prostějovem, které měla Opava odehrát v pátek 20. září.

Zaplaveno bylo například i tréninkové hřiště klubu 1.FC Slovácko, které se nachází v Sadech poblíž řeky Olšavy. Zřejmě ještě horší situace je ovšem u menších klubů, jenž často navíc bojují s nedostatkem financí. U nich potom mohou být výraznější materiální škody o to závažnější.

Mluvíme například o moravskoslezském klubu FC Odra Petřkovice. Z fotografií na jejich sociálních sítích je patrné, že pod vodou skončilo nejen samotné hřiště, ale i kanceláře a kabiny. Pod vodou skončily i hřiště v Píšti, Dolní Datyni, Gascontrol Havířov, Bílovicích, SK Řetězárna a mnoha dalších.

Na mnoha místech se fotbal nebude hrát ani další víkend(y)

Ani o dalším víkendu se zde tedy hrát s největší pravděpodobností nebude. Bez fotbalu tak na mnoho místech zůstanou dospělí, ale i děti. Pro fanouška sportu jsou to velice smutné obrázky. Důležitější je samozřejmě zdraví a životy lidí, posléze i jejich domovy. Kopaná je ovšem pro mnohé nedílnou součásti jejich života. A troufnu si říct, že často rovněž hodně významnou.

Po odeznění této katastrofy nezbude než začít sčítat škody a pracovat na jejich odstranění. I fotbalové kluby už se snaží a budou snažit pomáhat nejen prostředí svého sportu. Zapojit by se určitě měla i fotbalová asociace a stát jako takový. I ten nejmenší klub si totiž zaslouží maximální podporu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz