Hlavní obsah
Sport

Zažije druhá liga rozkvět? LFA přišla s několika novinkami, které tomu mají dopomoci

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Žongl / Jindřich Jager

Nejen díky většímu množství financí a příchodu nových majitelů klubů vzkvétá celá nejvyšší domácí soutěž. Poměrně výrazný posun sledujeme v letošní sezoně i u Chance Národní Ligy.

Článek

Můžete dokonce zhlédnout všechny její utkání. Některé vás ovšem budou stát nějaký ten peníz.

Druhá liga zůstávala vždycky hodně v pozadí za tou první. Samozřejmě je v ní znát určitý úbytek kvality, ať už vzhledem k fotbalu samotnému nebo všemu okolo něj. Přesto můžeme být poslední roky svědky toho, že i z ní proudí do prvoligového fotbalu řada zajímavých tváří. Často se jedná o zahraniční fotbalisty, které skvěle „opracovává“ třeba Vyškov.

Pozornost poutají rezervy druholigových týmů i známé kluby

Pozornost určitě přitahují i rezervy prvoligových týmů. A že jich letos máme opět o něco více. Někteří s jejich nasazováním do druhé nejvyšší soutěže nesouhlasí, přitahují ovšem určitě i zájem části fanoušků jejich áčkových týmů. Slavia Praha, Sparta Praha, Sigma Olomouc či Baník Ostrava. To jsou samozřejmě zajímavá jména. Vedle toho je tu i bývalý prvoligový Zlín, slavná Viktorka Žižkov, největší klub z Brna nebo již zmiňovaný Vyškov.

Není se tak čemu divit, že nutnost určitých změn vnímá i Ligová fotbalová asociace. Snaží se podpořit propagaci a viditelnost dané soutěže, i když to bude mít poměrně těžké. Druhou ligu prostě asi většina lidí (co ji nyní nesleduje) nebude chtít sledovat, nemá pro ně dostatečnou atraktivitu. I když já doufám, že se nějací noví fanoušci najdou.

Zkouknout můžete všechny druholigové utkání

Ale nyní k těm novinkám, které jsou od letošního ročníku. Fanoušci mají možnost sledovat všechny zápasy, což bylo v minulosti dost sci-fi. Vedle vybraných utkání odvysílaných prostřednictvím České televize a Sporty TV se totiž ty zbývající objeví na nové platformě chnliga.tv, jejíž zřízení stálo více než 10 milionů korun.

Jedná se ovšem o službu placenou. První měsíc je k dispozici za 1 korunu, další potom už za 149 korun. V případě celoročního předplatného by měl dostat uživatel slevu. Každý zápas budou sledovat minimálně tři kamery. Otázkou je, jestli to dokáže přitáhnout další diváky. Jestli lidé budou chtít platit poplatek za sledování zápasů druhé ligy. Určitě bude zajímavé třeba za měsíc zjistit, kolik lidí si danou službu předplatilo.

Na dané stránce jsou vedle přenosů i záznamy a highlighty. Sestřihy všech zápasů ovšem můžete sledovat i prostřednictvím oficiálního webu Chance Národní Ligy nebo na Youtube. Publikovány by měly být vždy druhý den po odehrání jednotlivých zápasů.

Ocenění pro nejlepší brankáře

Pro druhou nejvyšší soutěž bylo vytvořeno i nové ocenění s názvem Chance Keeper. Jak už název napovídá, jedná se o ocenění pro brankáře. Konkrétně pro toho, jenž obdrží během pěti kol nejmenší počet branek a zároveň nastoupí do všech pěti utkání. Prvním vítězem se stal zlínský gólman Stanislav Dostál, který nemusel za pět soubojů lovit jediný míč ze své sítě. Dalších pět kol tak bude nosit na rukávu dresu speciální logo pro Chance Keepera.

Jedná se určitě o zajímavá vylepšení, přesto by to stále chtělo ještě víc. Napomoci k tomu přitom mohou i samotné kluby. Rezervy těch prvoligových třeba nějakými autogramiádami hvězd A-týmů, ostatní jiným zajímavým doprovodným programem, fanzónami či bohatým občerstvením. Stále se ovšem jedná o dlouhou cestu s nejistým koncem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz