Hlavní obsah
Sport

Zbrojovka klesá stále hlouběji do propasti. Šural je pod palbou kritiky fanoušků

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Žongl / Jager

Brněnští příznivci vzhlíželi k utkání na Hané s mírně optimistickou náladou vlivem nedávno proběhlé dlouho očekávané změny v majetkové struktuře klubu, ovšem to co jejich svěřenci v červenobílých dresech znovu předvedli, zavánělo opět ostudou.

Článek

Konečné skóre 4:1 pro domácí potvrzuje výsledkovou i herní blamáž, jenž se s Brnem dlouhodobě táhne a pořád nepřestává utichat. Hromosvodem fanouškovské naštvanosti se stal především kapitán Jakub Šural.

Již pět kol čeká moravský klub na výhru, která by alespoň trochu odčinila bídný start do sezóny. Poslední vítězství 1:0 na hřišti Táborska v pátém kole tehdy rozhodl svou trefou ještě Jakub Řezníček. Třicetsedmička je už však nyní, jak je všeobecně známo hráčem Dukly Praha. Tam mu schází už jenom jeden přesný zásah k metě sto gólů a s tím spojený vstup do klubu ligových kanonýrů.

Blamáž pohledem statistik

Poslední prohra Brna v Olomouci nad tamní rezervou prvoligového celku se do tabulky propsala tak, že se Zbrojovka nyní nachází s 9 body na čtrnáctém místě s pouhým dvoubodovým náskokem na poslední dva týmy. Další hrozivou statistiku můžeme vidět v kolonce vstřelených gólů. S pouhými osmi góly z deseti zápasů se tak mančaft s druhého největšího města řadí mezi trojici nejhorších týmů z celé druhé ligy. Dalším hrozivým vykřičníkem je ukazatel úspěšnosti zisku bodů v domácích zápasech. Tady je Brno opět na poslední pozici a jako jediný celek Chance Národní Ligy ještě doma nevyhrál.

Prvky neúspěchu

Týmu pod vedením lodivoda Jaroslava Hynka chybí ve hře především kvalita v rozehrávce, přímočarost, moment překvapení a efektivita v koncovce. Zkušení hráči nejenže mužstvo netáhnou, ale někdy ho i svými chybami sráží. Je ovšem otázkou, zdali devětačtyřicetiletý kouč oplývá dostatečnou kvalitou kádru. Tady se dostáváme k dalšímu důležitému aspektu špatných výsledků týmu a tím je manažersky nezvládnuté přestupní okno v podobě posílení hráčů do ofenzívy. Za odejivšího Řezníčka, Alijagiče a Musu Alliho přišel pouze Chorvat Matekovič. Ten se ale svými výkony za posilu zatím označovat nedá. Opět je tu tolik diskutované téma dostatečné kvality mužstva, jehož sílu a možnosti nám nyní vykresluje tabulka. Jestli v éteru rezonuje myšlenka výměny trenéra, tak je třeba říci, že s aktuální podobou hráčského kádru by to asi žádný trenér neměl jednoduché.

Šural to od fanoušků schytává

Za jednoho ze zkušených hráčů, který pozici lídra týmu nezvládá, je fanoušky označován Jakub Šural. Mezi největší jeho prohřešky mu bývá nejvíce vyčítána zahozená tisíciprocentní šance z utkání se Zlínem, kdy téměř z metru netrefil prázdnou bránu. V tomto zápase hrálo Brno výjimečně velmi dobře a po třech bodech sahalo velmi vehementně. Dále mužstvo oslabil při historické domácí porážce 1:6 od Varnsdorfu. To nazval rozhodčího velmi nevybíravým výrazem, za který dostal ihned červenou kartu a navrch ještě třízápasový distanc. Část brněnských příznivců mu nemůže odpustit jeho časté kardinální chyby, jenž nejednou vyústily v inkasování branky. Nejednou v návalu negativních emocí hrál až příliš zákeřně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz