Hlavní obsah
Sport

Zdržování a cenná remíza Zlína v Ďolíčku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Před čtrnácti dny se v Ďolíčku hrál mezi Bohemians a Olomoucí moderní a rychlý fotbal, který měl plno krásných akcí a gólů a bavil všechny fanoušky.

Článek

V 11. kole se však Klokani se Zlínem potkali v zápase, který kdyby se neuskutečnil, snad nikomu by to nevadilo. Zdržování hostů bylo naprosto viditelné a nakonec vyšlo do puntíku. Velkou zásluhu na tom má i hlavní rozhodčí Dalibor Černý, který Zlínu hrál do karet tím, že pískal každý kontakt. I přes neustálé kouskování ale měla domácí Bohemka zápas určitě zvládnout a zvítězit.

Role favorita Klokanům nevoní

Před výkopem byl na některých sázkových kanceláří na výhru domácích Klokanů vypsaný kurz blížící se k 1,4:1. Bohemka byla tedy proti Ševcům jasný favorit. Nutno podotknout, že takovým favoritem před zápasem nebyla dlouhé roky. Opět se ale ukázalo, že Bohemians role favorita absolutně nevoní a zápas skončil pro diváky nudnou bezbrankovou remízou. Tempo hry prakticky neexistovalo, protože hostující mužstvo mělo jasné taktické pokyny od svého trenéra Pavla Vrby. Jedním z hlavních prvků bylo zdržování. Kouskování hry, simulování a znemožnění domácím udávat tempo a rychle hrát dopředu. Vrbovi to vyšlo na jedničku a Bohemians opět ukázali, že je tlačí bota ve střílení branek.

Nejhorší na hřišti? Sudí Černý

Zápas měl pod taktovkou loni opěvovaný a chválený sudí Dalibor Černý. Utkání naprosto nezvládl a předvedl katastrofální výkon. Při úniku domácího rychlíka Jana Matouška rozhodčí na hranici velkého vápna neodpískal zjevné podražení jednoho z obránců Zlína. Jednalo se o zákrok před pokutovým územím Ševců a VAR tak v tomto případě zasáhnout nemohl. Tento zákrok neviděl, i když právě v prvním poločase pískal prakticky každý dotek a napomohl ke kouskování hry a zdržování Zlína. Dokonce i domácí brankář Martin Jedlička v závěru nastavení prvního dějství vylétl za sudím až na půlku hřiště a hrubě mu vyčinil, za což ihned inkasoval žlutou kartu. Trenér Bohemians Jaroslav Veselý po konci poločasu čekal na hlavního rozhodčího a nějakou minutu mu říkal své pocity, že by měl začít pískat trochu citlivěji. Opravdu, ve 2. poločase se pískání hlavního arbitra trochu pozměnilo a nebylo to od něj tak úzkoprsé. Ovšem domácím Klokanům chyběla kvalita, aby zápas rozhodli a Zlín si přijel pro remízu. Tudíž 0:0.

Na šance bylo utkání vyrovnané

Utkání se i s nastavením hrálo rovných 100 minut. Ovšem čistého času statistici napočítali něco kolem 54 minut hry. Bohemians se křečovitě snažili a Zlín se zase válel jako kuželky na dráze. Na šance byl zápas opticky vyrovnaný. Za domácí hrozil v podstatě jen Jan Matoušek, který svou největší šanci v úniku ve druhém poločase poslal jen slabou střelou do brankáře Rakovana. Zlín měl několik nadějných brejků, které většinou zazdil Vukadin Vukadinovič. V největší šanci Ševců byl naopak v druhé půlce kapitán Dominik Simerský, který hlavičkoval těsně vedle pravé tyče.

Druhý poločas ve znamení betonu Zlína

Druhé dějství se stále neslo ve zdržování a válení se po hřišti, ale také k tomu hosté přidali i precizní beton. Bohemka si nevěděla rady se zahuštěným blokem Zlína a vytvořit si do plné obrany nějakou šanci bylo pro ní takřka nemožné. Standardek sice bylo požehnaně, ale například takový Martin Dostál za celý zápas nedokázal míč pořádně a kvalitně zahrát. Tvořit hru je pro Bohemians už dlouhé roky obrovský problém a kdo do Ďolíčku přijede s betonem, uspěje a odveze si minimálně jeden bod. Zlín se nachází na posledním místě Fortuna ligy. Velký vykřičník pro klokaní smečku je, že ve středu pole nedokázali převýšit mužstvo, jakým je právě na chvostu hrající Zlín s nejhorší obranou v lize a nevstřelit mu ani jeden gól.

Reprezentační pauza v podání MOL Cupu

Oba celky si v reprezentační přestávce zaplní program a ve středu 11. října odehrají venkovní zápasy v MOL Cupu. Oba mančafty čekají třetiligové týmy a zatímco Bohemians jedou do Kolína, tak Zlín míří do Uničova. Při současné formě obou celků se nedají očekávat úplně jasná vítězství, ale postoupit je naprostou povinností. Uničov – Zlín startuje v 15 hodin a utkání Kolín – Bohemians v 15:30.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz