Hlavní obsah
Sport

Ze hry Zbrojovky bolí oči, výhry však sbírá. Řezníček a konkurence?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

Zbrojovka Brno po dvou výbuších s Duklou a Táborskem najela na vítěznou vlnu, která čítá už čtyři druholigové vítězství za sebou. Poslední domácí triumf nad Varnsdorfem se ovšem také nerodil vůbec lehce.

Článek

Důležité venkovní výhry mají své ale

Tříbodové zisky z Letné proti B-týmu Sparty a z Olomouce proti Prostějovu se nesly ve stále stejném duchu. Mladí agilní bojovníci na rozdíl od zkušenostmi nabitými hráči Brna hýřili pohybem a ukázkově bojovali. A právě vysoké tempo a bojovnost jsou dva aspekty, jenž Zbrojovce od nové sezóny zoufale chybí. Zda bez nich dokážou vyhrát druhou ligu, která je na nich vyloženě postavená, je dobrou otázkou. Naproti tomu družstvo Jihomoravanů oplývá maximální efektivitou vstřelených gólů z minima šancí, které si vytvoří. A tady se ukazuje, jak je důležité míti Jakuba Řezníčka. Útočník s číslem 37 na dresu je hlavním a možná i jediným efektivním zakončovatelem týmu. Na druhou ligu nadstandartní střelec má právě na úspěchu z těchto dvou utkání největší podíl. Brněnský kapitán není sice žádný sprinter nebo tahový hráč, ale to jak se má útočník chovat ve vápně soupeře by mohl vyučovat.

Řezníček o konkurenci v útoku moc nestojí

Brněnský fanoušek a odborná veřejnost si často lámali hlavu nad tím, jak může gólová produkce mužstva být takhle závislá na jednom hráči a proč neexistuje další alternativa. Odpověď na tuto otázku dal však sám Řezníček na nedávném setkání s fanoušky.

„Konkurence je dobrá, na druhou stranu mi vyhovuje, když jsem sám, mám větší klid a podporu. Jistotu. Ve Spartě byla velká konkurence a moc mi to nevyhovovalo. Teď mám vnitřní klid a motivaci.“

Ačkoliv ve fotbalových kruzích vždy slýcháme, jak je konkurence v týmu zdravá a prospěšná, tak tady se jde trochu nečekaně proti proudu. Avšak gólová čísla, na která jsou v jiných týmech potřeba dva nebo tři hráči zvládne v Brně Řezníček sám a jak je vidno je úplně jedno, jestli se jedná o první nebo druhou ligu.

Klíčový duel s Varnsdorfem horko těžko zvládnut

Před samotným utkáním nahrálo Zbrojovce zakolísání Vyškova a Dukly. Ani jednomu z těchto týmů se nepovedlo vyhrát a daly tak možnost ostatním pronásledovatelům dotáhnout se na jejich pozice. Ovšem první poločas se nedá z pohledu Brňanů ani popsat. Není totiž co popsat. Výkon a hra se rovnala výrazu absolutní nic. Chybělo zakončení, zápal pro hru a myšlenka. Statickou a impotentní hru mohli však potrestat Severočeši, když si vypracovali několik průniků, ze kterých by kvalitnější mužstvo bez ostychu trestalo.

Stalo se tady něco snad v Česku nikdy neviděné. Domácí mužstvo bylo po poločasové remíze 0:0 vypískáno.

Druhé dějství nabídlo z pohledu červenobílých daleko lepší herní pojetí. Lepšímu obrazu hry pomohli střídající hráči. Jedním z nich byl Roman Potočný, který se po patičce Lukáše Endla ve vápně prosadil svou pověstnou levačkou. Ke konci zápasu se snažil Varnsdorf vší silou vyrovnat. Proti však byla neochvějná gólmanská jednička Brna Martin Berkovec, jenž si nakonec svými zákroky připsal druhou nulu v sezóně. Nebylo to pěkné utkání. Hodně to drhlo, ale tři body mají Brňané doma. Tři body znamenající už jenom jednobodovou ztrátu na první místo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz