Hlavní obsah
Sport

Ženský tým Slavie bojuje o Ligu mistryň. Počty diváků může překonat i muže

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Ve středu 25. září se uskuteční první zápas pražské Slavie v Evropské lize proti bulharskému týmu Ludogorec Razgrad. Ve stejný den ovšem budou v Edenu o Ligu mistryň bojovat i jejich sešívané kolegyně.

Článek

Slavia bude bojovat o účast v Lize mistryň

Nebudeme si nic nalhávat. Ženský fotbal u nás ani zdaleka nemá takovou popularitu jako ten mužský, i když se to za poslední roky výrazně zlepšilo. Zejména obě pražská S se různými způsoby snaží přilákat fanoušky na své atraktivní zápasy. Jeden z pro ně nejdůležitějších se uskuteční již tuto středu přímo na hlavním stadionu v Edenu. Po remíze v Istanbulu zde budou slávistické ženy bojovat s Galatasarayem o postup do Ligy mistryň.

Vzhledem k výhodě domácího prostředí je tak postup velice blízko, přestože se rozhodně nebude jednat o nic jednoduchého. Ostatně v tureckém klubu hraje i elitní česká střelkyně Andrea Stašková, která v první zápase vstřelila obě branky soupeře. Slávistky ji tak tentokrát budou muset daleko lépe hlídat a sami se postarat o gólové zakončení.

Před zápasem autogramiáda fotbalistů Áčka, po něm velkoplošná projekce

Aby klub nalákal diváky i na ženský fotbal, vytáhl k tomuto účelu docela slušné trumfy. Brány stadionu se otevřou už v 17 hodin a posléze se bude konat autogramiáda hráčů A týmu mužů, kteří neodletěli na zápas s bulharským protivníkem.

Měl by jich být hned devět – Ivan Schranz, Tomáš Vlček, Jindřich Staněk, Lukáš Masopust, Petr Ševčík, Ondřej Kolář, Alexandr Bužek, Lukáš VorlickýDaniel Fila. Slušná sestavička, co říkáte? Dokážu si představit, že možnost nechat si podepsat tyto skvělé hráče využijí minimálně stovky, snad i tisíce návštěvníků. Otázkou je, jestli posléze všichni zůstanou i na následný ženský duel. Návštěva by se ovšem měla pohybovat v rámci tisíců.

Vlastně tak slávistické ženy překonávají značnou část svých mužských kolegů. Ve statistikách průměrné návštěvnosti se loni nacházelo hned jedenáct prvoligových týmů pod hranicí 6 000 návštěvníků. Na derby pražských ženských S v dubnu letošního roku přišlo do Edenu 6216 diváků. Musíme si ovšem přiznat, že to hodně dělají různé akce, místo konání a další věci. Do jinak domácích Horních Měcholup takové počty nechodí. Přesto je to skvělá bilance.

Vedle toho budou pro fanoušky přichystány i soutěže o vstupenky na Evropskou ligu proti Ajaxu nebo derby s pražskou Spartou. Nebude samozřejmě chybět ani bohaté občerstvení.

A protože by asi značná část fanoušků po zápase nestihla dojet domů k televizím na zápas s Ludogorcem, Slavia ho bude vysílat přímo na stadionu na velkoplošné projekci. Budete ho tak moci sledovat společně s dalšími tisíci lidmi. To by mohl být slušný zážitek, přestože třeba nebudete na místě dění.

Slávisty mohou být jedinými českými zástupkyněmi v ženské Lize mistryň

Středeční večer by si tak slávističtí fanoušci rozhodně neměli užívat jen doma u televizních obrazovek. Ženský tým v červenobílých dresech navíc bude potřebovat velkou podporu, aby ho fans dotáhli až do zmiňované Ligy mistryň. Ostatně sešívané fotbalistky by se do ní mohly dostat již potřetí. Jednalo by se o našeho jediného zástupce, protože rivalky ze Sparty v předkolech vypadly.

Zdroje: https://www.slavia.cz/article/22303-Zazij-silu-Evropy-V-Edenu-Galatasaray-i-promitani-Razgradu

https://www.slavia.cz/article/21780-Rekord-v-navstevnosti-6216-fanousku-na-derby-zen-ve-Fortuna-Arene

Autor textu: Lukáš Loužecký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz