Hlavní obsah
Sport

Zimní transfery Baníku? Tyhle hráče by potřeboval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0/Tadeáš Bednarz

V letošním roce zbývá v rámci Fortuna ligy odehrát dvě utkání. Už teď se ale musí sportovní managementy klubů ohánět, aby si vyhodnotily dílčí výsledky a spokojenost s jednotlivci.

Článek

Nejinak tomu bude u Baníku. Sportovní ředitel Luděk Mikloško sice není fanouškem velkých zimních přestupů, okolnosti (a soupeři) ho ale mohou donutit chtě nechtě jednat. Nejen, že bude čelit nájezdům zájemců o jeho hráče, zároveň bude muset pokračovat v nastavené koncepci – vyzobávat mladé talenty a vypiplat z nich materiál ke zhodnocení. Ale žádný strach, liga mu jich může pár nabídnout.

Ondřej Zmrzlý (24, SK Sigma Olomouc)

V Ostravě o něj byl zájem už v létě. Přesně tento typ hráče by v Baníku na jeho postu potřebovali jako sůl. Ne, že by byl letní příchod Patricka Kpoza vyloženě fiaskem, stále ale chybí útočná nadstavba, které má Zmrzlý na rozdávání. Bilance 3 + 5 oproti Kpozově 0 + 1 hovoří za vše. V první polovině ligy hrál výborně, ve čtyřiadvaceti letech má nejvyšší čas pro posun a zároveň to nejlepší stále před sebou. Pavel Hapal by byl jistě pro. Smlouva mu končí v červnu příštího roku, i tak se nebude jednat o levnou záležitost. Luděk Mikloško navíc stoprocentně nebude sám, kdo na Zmrzlého bude shánět telefon.

Štěpán Chaloupek (20, FK Teplice)

Pravonohý stoper, kterého intenzivně Baník hledá. Dokonalý příklad hráče, který by měl sportovní vedení Baníku v současné koncepci rozhodně zajímat. Zrovna Teplice by mohly Baníku nabídnout více zajímavých mladíků. Chaloupek na stoperu jednoznačně vyčnívá. Dominuje ligovým statistikám vyhraných soubojů, vysoko je i v aspektu odebraných míčů. Hodil by se do dvojice s více kreativním levákem Pojezným. K dokonalosti mu chybí větší produktivita při útočných standardkách, ale ve dvaceti letech není všem dnům, kdy tento atribut zlepšit, konec. Nedávno v Teplicích prodloužil. V klubu moc dobře vědí o jeho potenciálu, cenovka se může vyšplhat i ke dvaceti milionům.

Matěj Chaluš (25, FC Slovan Liberec)

Opět pravonohý stoper a o pět let starší varianta místo Chaloupka. O něco více herní, s lepší rozehrávkou a využitelný v obou vápnech. Letos zatím také schází větší gólový příspěvek, trefil se jen v prvním kole právě do sítě Baníku. Nicméně statisticky stále nad většinou stoperů Ostravy. Na konci prosince se vrátí do švédského Malmö, odkud v Liberci hostuje. Otázkou je, zda si jej na severu Evropy budou chtít ponechat. Vzhledem k tomu, že konec smlouvy je v nedohlednu, variantou může být opět hostování. V tom případě by mu musel vyklidit místo někdo z aktuálního kádru. Třeba Filip Blažek, který do Baníku přicházel s nadějí, že bude tahounem zadních řad a stále se nechytil.

Jan Vodháněl (26, SK Sigma Olomouc)

A zase Olomouc. Baník v zimě dost možná přijde o Ewertona, který se stal pilířem základní sestavy a při jeho absenci jsou Slezané poloviční. Ani teď za něj v Ostravě nemají adekvátní náhradu z vlastních zdrojů a jak je vidno právě v jeho případě, hostování je obrovským riskem. Nikdo nechce domýšlet co se stane, pokud se ho rival ze Slavie rozhodne stáhnout nebo dokonce prodat jinam. Adekvátní náhradou může být Jan Vodháněl. Rodák z Mladé Boleslavi disponuje slušnou rychlostí, technickou zdatností a především výbornou levačkou, kterou může Baníku hodně pomoct při zahrávání standardek. Čísla má. Přestože se už nemůžeme bavit o dvacetileté kometě, rozhodně má Baníku co dát a hráčů jeho ražení v lize neběhá zase tolik. Když na to přijde, může ho trenér Hapal využít i jako podhrot. V Ostravě by levé křídlo měli řešit i kdyby Ewerton zůstal. Bude Vodhánělovi také zvonit telefon?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz