Hlavní obsah
Sport

Zlín si poradil se Sigmou Olomouc. Zápas dirigoval mladý Slončík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl / Jager

V sobotu se odehrál souboj dvou týmů, kterým se na jaře příliš nedaří – Zlína s Olomoucí. Před utkáním těžko říct, co od něj vlastně očekávat. Nakonec to však nebyl vůbec špatný fotbal, který přinesl pět branek.

Článek

Boj o druhé vítězství na jaře

Oba týmy před tímto utkáním dokázaly na jaře vyhrát pouze jednou – Zlín doma nad Slováckem, Olomouc v Ostravě. Z osmi utkání to není vůbec dobrá bilance. Na druhou to mohlo být určitým znamením, že se bude hrát útočný fotbal. Ani jeden z celků totiž neměl co ztratit, naopak nutně získat body potřebují v obou městech.

Od začátku se také hrál fotbal nahoru dolů, kdy měla nejdříve více ze hry poslední dobou proklínaná Sigma. Jejich pokusy ovšem mířily buď vedle, nebo si s nimi dokázal poradit domácí brankář Stanislav Dostál. Ten ostatně jednoznačně patří mezi nejvýraznější brankáře mimo velkou trojku. Bez něj by pravděpodobně byl Zlín ještě hlouběji v tabulce Fortuna ligy, i když to už o moc nejde. Bohužel však ve 32 letech nemá do budoucna již větší perspektivu.

V brance Olomouce naproti tomu nastoupil dvacetiletý brankář Stoppen. Na první pohled to mohlo vypadat, že se Macík po obrovském kiksu v minulém utkání nevešel do sestavy. Za jeho absenci ovšem mohlo zranění. Nebyl totiž ani na lavičce, kam se posadil Tomáš Digaňa.

Po zhruba patnácti minutách se hra více zklidnila, byla kouskována drobnými fauly nebo nepřesnostmi. I o tom je bohužel hra týmů, které se momentálně spíše trápí. Přestože Olomouc v některých momentech ukázala, že pracovala na výstavbě hry, nedokázala se dostat do výraznější koncovky. Právě finálová fáze nebo schopnost se k ní propracovat, je momentálně největším problémem hanáckého týmu.

Tom Slončík rozjel vlastní show

Na druhé straně tak zaúřadoval jednoznačně největší talent Zlína Tom Slončík. Teprve devatenáctiletý záložník dostal přihrávku do pokutového vápna a krásným obstřelem zakončil ke vzdálenější tyči olomoucké branky. Tento mladý hráč má na Trasfermarktu hodnotu 600 tisíc eur. Troufám si ovšem tvrdit, že v následujících letech se tato hodnota několikanásobně zvětší. Potřeboval by ovšem brzy přestoupit do nějakého lepšího, ofenzivnějšího klubu. Ve Zlíně za mě nemůže naplno ukázat své schopnosti. I když přes něj jde většina útočných momentů.

V druhém poločasu se navíc potvrdily ambice již zmiňovaného hráče domácích se slavným příjmením. Nejdříve totiž Slončík krásným centrem nabídl branku Černínovi a následně stál na správném místě, když po šancích spoluhráčů dorazil míč do prázdné branky. Jednoznačně tak aspiruje na nejlepšího hráče kola.

Zbytečné chyby málem ohrozily vítězství Zlína

V závěru utkání se ovšem ukázala i určitá nekvalita domácích. Nejdříve obránce Pidra chtěl odkopnout balón, což se mu nepodařilo a míč skončil na jeho ruce, takže Olomouc kopala penaltu. Jednalo se o poměrně úsměvnou, ale zároveň i naprosto zbytečnou chybu. Tohle se prostě hráčům první ligy nemůže stávat. Bohužel se v posledních kolech podobné kiksy hromadí a trochu tím na první pohled snižují kvalitu naší nejvyšší soutěže.

Penaltu proměnil Singhateh a v nastaveném čase nakonec ještě snížil na pouze jednobrankový náskok Pospíšil, který jen lehce tečoval Vodhánělův centr. Zlín tak počtvrté za sebou dostal dva góly, a přestože zvítězil, bude se muset trenér a hráči zamyslet nad zbytečnými góly.

V příštím kole navíc čekají ševce Pardubice, které jsou jen o příčku výše. Bude se tak pro oba týmy jednat o velice důležité utkání. I Pardubice si v minulém kole dokázaly poradit právě s Olomoucí a nyní se ukáže, kdo ze dvou až téměř na dně umístěných týmů má větší touhu po vítězství.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz