Hlavní obsah
Sport

Zmar Teplic! Chyběl jen náhradní brankář na hrotu útoku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Kdo Teplice příliš nesleduje, se po zápase v Olomouci podíval na konečný výsledek 2:1 a nebyl nijak zvlášť překvapený. S jakým kádrem však Teplice dorazily na Hanou a jak se zápas po personální stránce vyvíjel, je spíše příběhem z kabinetu kuriozit.

Článek

O co šlo?

Už po zápase s Jabloncem teplický trenér Frťala hlásil, že obránci Knapík s Mičevićem nebudou k dispozici ani proti Olomouci. Tam však nedorazil ani nemocný kapitán Trubač, krajní obránce Urbanec a Gning začínal pouze z lavičky. Z vítězného zápasu 1. kola proti Plzni tak v sestavě chyběla hned pětice hráčů. Na hřišti se tak v dresu FK Teplice od první minuty objevili hned tři hráči, pro které to letos byla premiéra (Bílek, Beránek, Vachoušek). Na střídačce měli tepličtí k dispozici pouze čtyři hráče a brankáře Muchu.

Upřednostnil Frťala zápas B-týmu?

Mnoho fanoušků si před zápasem při pohledu na lavičku kladlo otázku, proč do Olomouce neodcestoval Yasser. Ten po vystřídání Fily v zápase s Jabloncem hru sklářů výrazně oživil. Yasser však ve stejný den nastoupil pouze za teplický B-tým. Dle vyjádření trenéra Frťaly na pozápasové konferenci některé hráče nechal u B-týmu, aby získali zápasovou praxi.

Že toto rozhodnutí zrovna v případě Yassera bylo fatální, se v zápase ukázalo v plné nahotě. Gning, který během týdne naplno netrénoval, za stavu 1:0 pro Olomouc střídal Vachouška. Teplice jednoznačně chtěly okysličit útok a s výsledkem zápasu ještě něco udělat. Abu, jak senegalskému útočníkovi v Teplicích říkají, se zhruba po deseti sekundách na hřišti chytil za zadní stehenní sval. Pár minut se ještě po hřišti ploužil. Dokonce se ocitl ve výborné střelecké pozici a tím jeho krátká epizoda v zápase se Sigmou skončila.

Po zranění Jukla Teplice poslaly na hřiště všechny své čtyři hráče z lavičky. Když se po odraženém rohovém kopu krásně trefil Nemanja Krsmanović, už to vypadalo, že by Teplice mohly ubojovat remízu. Pro tu si do Olomouce bezpochyby přijely. To by však nesmělo dojít k podskočení balónu a zaváhání střídajícího Tsykala. Ten hrál na Andrově stadionu své vůbec první prvoligové minuty. Ačkoliv měly Teplice ještě dostatek času nepříznivý výsledek 2:1 zvrátit, kromě trefeného břevna po dalším rohovém kopu byla na tvářích hostů vidět jen totální křeč a zmar. Smutný byl obzvláště pohled na zcela vyčerpaného Daniela Filu. Jen marně na lavičce vyhlížel svého parťáka Yassera, se kterým se na hřišti pravidelně střídá.

Gólman Mucha měl jít na hrot

Právě v tu chvíli mě napadla možná šílená myšlenka, ke které však mohl trenér bez rizika přistoupit. Využít posledního střídání a za Filu nasadit na hrot útoku Teplic náhradního brankáře Muchu. Byla to totiž jediná možná varianta, kterou na lavičce ještě měl. Možná to zní úsměvně, ale druhým dechem dodávám, že taková situace patří pouze do pralesních lig a v nejvyšší soutěži by vůbec neměla nastat. Tady to ale byla jediná reálná varianta, se kterou trenér Frťala mohl kalkulovat.

Fanoušci Teplic jsou neskutečně natěšení na příští domácí zápas se Spartou. Dá se očekávat i možná nejvyšší návštěva za posledních deset let. Teplice mají štěstí v neštěstí, jelikož Sparta musí veškeré své síly soustředit na odvetný zápas s Kodaní. Jak jsme však mohli vidět v zápase Sparty s Jabloncem, velké nebezpečí hrozí i v případě, že Sparťané nastoupí s hráči z lavičky. Pokud se ale nedá dohromady většina hráčů základní sestavy Teplic a kvůli zranění třeba ještě vypadnou Jukl s Gningem, fanoušky Na Stínadlech čeká zážitek, na který nebudou rádi vzpomínat.

Teplice se musí dát rychle dohromady, jinak je nezachrání ani nová identita, ani trenér Frťala. A to by byla velká škoda, jelikož v Teplicích lze letos cítít kolem fotbalu nebývale pozitivní atmosféru. Ta je podpořená dobrými výsledky ze třech zahajovacích kol.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz