Hlavní obsah
Sport

Změna na Sporty TV. Místo Zlína s rezervou Slavie odvysílá souboj Prostějova s Jihlavou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Fotbalista24 – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, wikimedia commons

Na obrazovkách Sporty TV se původně měl vysílat zajímavý zápas mezi Zlínem a rezervou Slavie. Ten byl nakonec odložen kvůli onemocnění většího počtu hráčů pražského týmu Covidem 19, těšit se tak můžete ve stejný den na souboj Prostějova s Jihlavou.

Článek

Prostějov poprvé vyhrál, Jihlava ani jednou

Jedná se o souboj týmů ze spodku tabulky. Třináctý Prostějov by rád navázal na předchozí výhru nad rezervou Baníku Ostrava. V letošní sezoně má ovšem zatím nepříliš dobrou bilanci. Jednalo se totiž o jejich jediný plný bodový zisk. V předchozích kolech třikrát remizovali a dvakrát prohráli. Na vlastním stadionu zatím navíc nevyhráli, což se budou snažit změnit.

V prvních domácích zápasech jsme nedokázali vyhrát, je čas to změnit. Máme krásný nový stadion, ze kterého chceme udělat těžce dobytnou tvrz a opravdovou výhodu domácího prostředí. Venku už jsme vyhráli, teď na to chceme navázat před vlastními fanoušky, kteří si to za svoji podporu rozhodně zaslouží,“ říká trenér prostějovského výběru Radim Kučera.

Ani jejich soupeři se moc nepovedl začátek soutěže. Jihlava je se třemi body z šesti zápasu zatím poslední. Na hřišti soupeřů navíc vstřelila jedinou branku a hned dvakrát dostala červenou kartu. Tím spíš si ovšem na Vysočině uvědomují, že už nutné potřebují vyhrát. Oba celky se spolu naposledy utkaly před čtyřmi měsíci. Jednoznačně v něm vyhrál klub z Prostějova 3:0.

Je to tak, s Prostějovem jsme hráli nedávno. Náš vzájemný duel pro nás jistě určité vodítko představuje, stejně tak i šest dosud odehraných utkání v novém ročníku. Oproti zápasu, který se hrál na konci dubna, našemu soupeři na hrotu schází urostlý Malec, který se trefoval právě ze standardek. Nyní Prostějov hraje trochu jiným stylem, více kombinačně a technicky. V jeho hře vnímáme jiné přednosti včetně individualit, jakými jsou gólman Vejmola, stoper Ševčík, středopolař Lahodný, tvůrce hry Matoušek a nebezpečný Koudelka. Hanáci se mohou opřít o zkušené hráče, zodpovědnou defenzívu a velmi dobrou organizaci hry, upozornil asistent trenéra Vojtěch Lampíř.

Využije Prostějov výhodu domácího prostředí?

Opět se bude jednat o utkání, v němž se vlastně může stát cokoliv. Bude znát na týmech nervozita z nutnosti vyhrát nebo naopak uvidíme maximálně útočný fotbal? Více okolností přeje domácímu Prostějovu – domácí prostředí, výhra v posledním zápase i momentálně o něco lepší pozice v tabulce. V letošní sezoně jsme se už ovšem přesvědčili, že ani favorité nemají nic jistého.

Zdroj citací:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz