Hlavní obsah
Sport

Změní Barák dres? O záložníka má zájem italský mistr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

ilustrační fotografie

V létě tomu bude sedm let, co začal český ofenzivní záložník Antonín Barák své fotbalové umění předvádět v Itálii.

Článek

Zatím oblékl dresy čtyř týmů, přičemž momentálně se patrně nachází na svém italském vrcholu, který představuje slavný tým Fiorentiny. Nyní však může přijít další italské stěhování. Zájem o českého záložníka totiž projevila mistrovská Neapol, přičemž podle novináře Gianluca Di Marzia už měla předložit italskému mistrovi první oficiální nabídku, která se Barákově současnému zaměstnavateli zcela nezamlouvá.

Mistrovská kocovina v Neapoli

Tým z kampánské metropole pod Vesuvem slavil v minulé sezoně třetí mistrovský titul. Konaly se tak vzpomínky na Diega Maradonu, pod jehož velením zažil klub své nejslavnější období. Nyní však tým vidíme až na osmé příčce ligové tabulky s dvacetibodovou ztrátou na vedoucí Inter Milán. Barákův momentální zaměstnavatel Fiorentina se nachází na čtvrté pozici, přičemž má na tým z Neapole pětibodový náskok. Český záložník si však jistě dokáže představit lepší osobní situaci. Bude možnost větší herní vytíženosti jedním z důvodů změnit ve fotbalové Itálii dres?

První nabídka do Florencie zněla půl milionu eur za hostování do konce sezony a následně šest milionů eur. Podle informací deníku Corriere dello Sport nepanují přílišné neshody na přestupové částce, ale kluby se nemohou shodnout na formě přestupu. Neapol chce totiž přestup uskutečnit jen v případě plné spokojenosti. Fiorentina chce jednat pouze o přestupu. Barákova momentální smlouva ve Fiorentině platí až do roku 2026 a jeho zaměstnavatel tak může ještě velmi hlasitě ventilovat své představy.

Jak moc bude celou věc sledovat nový trenér reprezentace?

Česká fotbalová obec v poslední době často řešila fakt, že Antonín Barák se nenachází v reprezentační nominaci. Dnes už bývalý trenér Jaroslav Šilhavý se vyjadřoval ve smyslu, že Barákovo chování zcela neodpovídá jeho momentální pozici. Poté, co se stal trenérem fotbalové reprezentace Ivan Hašek, začala se logicky znovu řešit otázka, zda přestane zápasy reprezentačního týmu sledovat z role diváka.

Nejasná situace kolem Antonína Baráka také výrazně zhoršila situaci Jaroslava Šilhavého u národního týmu a ten ani po svém odchodu tuto záležitost neobjasnil. Ivan Hašek po svém nástupu k reprezentaci naznačil, že na tahu je záložník, co se týče zlepšení vztahu s reprezentací. Pokud by však klesalo jeho herní vytížení, neměl by nový trenér v podstatě žádný důvod jej nominovat do reprezentačního týmu. Boj Neapole a Fiorentiny o služby Antonína Baráka může napsat další díl jeho reprezentačního příběhu a dát mu docela jiné rozuzlení.

Jan Klásek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz