Hlavní obsah
Počítače a elektronika

Táta dostal pod stromeček chytrý telefon a hned ho vyměnil za hloupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lewis Hulbert Wikimedia Commons CC-BY-SA-3.0

Kvůli mobilním telefonům mizí i legendární anglické telefonní budky

Můj tatínek patří ke konzervativcům a je to na to patřičně hrdý. Až donedávna žil spokojeně ve svém pohodovém království hudby a literatury, než jsme mu ho narušili nechtěným dárkem

Článek

Věděli jsme sice, že odmítá veškeré vymoženosti současné doby, nerad mění oblíbené věci a používá je dokud opravdu nepřestanou sloužit, ale pomohla nám náhoda. Tátovi se totiž těsně před Vánoci pokazil jeho oblíbený tlačítkový telefon, na který nedal dopustit, a tak jsme se rozhodli, že mu koupíme nějaký novější model.

Při ubohé nabídce tlačítkových jsme se nakonec rozhodli pro dotykový a chytrý. Hned, co na Štědrý den dárek vybalil s těžce skrývaným zklamáním, začali jsme ho ujišťovat, že ho vše naučíme a že svůj chytrý mobil bude milovat. Odpálil nás s obvyklou dávkou jízlivých vtípků a telefon dosti nezdvořile nechal pod stromečkem. Rozhodl se, že ho bude ignorovat a nadále používal svého starého „kamaráda“. A to navzdory tomu, že mu každý den několikrát vypověděl službu.

Vyšší moc

Jako na zavolanou nám zase pomohla „vyšší moc“. Táta si totiž potřeboval kvůli podnikání vyřídit „identitu občana“ a zjistil přitom, že mu k tomu nestačí internet a že musí osobně na poštu. Tam se s ním evidentně nezkušená paní nehodlala prokousávat složitými administrativními úkony a dala mu jasně najevo, že nejjednodušší to je s chytrým telefonem. Když jí řekl, že ho nepoužívá, nechtěla tomu uvěřit. Nebylo to přitom poprvé, co na něj jeho okolí nevěřícně zíralo vždy, když z kapsy vytáhl svoji „starožitnost“.

Vrátil se tedy domů pro svůj nechtěný dárek a po několika hodinách trápení konečně „identitu“ získal. Jenže poté ještě musel absolvovat další martyrium stahování různých aplikací a vyplňování údajů na dotykovém displeji, což mu delší nehty, které potřebuje při hraní na hudební nástroje, značně komplikovaly. A tak spolupráci s chytrým telefonem vztekle ukončil. Zašel si na berňák pro potřebný formulář, v pohodě ho vyplnil a odevzdal.

Na naše ujišťování, že nám chytrý telefon všechno zjednodušuje, nás odbyl: „V Pentagonu už se vrací zpátky k psacím strojům. Aspoň mě nebude nikdo šmírovat.“ A pyšně nám ukázal svůj nový. Tlačítkový a hloupý.

Zuzi Bémová

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz