Hlavní obsah

David Drábek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

David Drábek je nadšený, celoživotní zastánce pokroku, růstu a pomoci druhým.

Většinu svého aktivního profesního života strávil ve vyspělých zemích ( USA, Německo, Anglie, Austrálie, Izrael), kde pracoval pro světově nejsilnější společnosti. David procestoval mnoho světových zemí, kde působil nejen pracovně, ale také zde odpočíval. Vždy se zaměřoval na hluboké pochopení lokální kultury, života a zvyklostí lidí a jejich životních hodnot.

David se plně oprostil zavedených stereotypů a představ o jiných kulturách a náboženstvích a snažil se co nejvíce a s maximální pokorou porozumět lidem v zemích kde žil, nebo které navštívil a jeho cílem bylo stát se součástí komunity.

David vystudoval s červenými diplomy a titulem Mgr. obor mediální komunikace v České republice, má státní zkoušku například i z elementární psychologie, pedagogiky, marketingu, mediální komunikace, ale také z filmové tvorby, kde jeho profesory byli pan Dušan Klein a Jiří Svoboda.

Dále David vystudoval MBA, zaměřené na leadership a organizační management, na prestižním Jack Welch Institutu (Stanford University) v USA . Zde se několikrát osobně setkal například s Jackem Welchem, ale také Warrenem Buffettem a studium dokončil s vyznamenáním.

Po návratu do České republiky se David zabývá managementem, marketingem, psaním knih a článků. Zároveň je studentem druhý ročníku doktorského studia oboru Mediálních studií na Metropolitní Univerzitě v Praze. Jeho školitelem je prof. PhDr. Jan Jirák, Ph.D.

David rád cestuje, miluje krásy České republiky, které poznává na bruslích, vlakem, autem, ale také na kole a na lyžích. Mezi jeho koníčky patří sbírání informací na témata, která jej zajímají a následné vytváření teorií, návrhů zlepšení, článků a jakýchkoliv mediálních sdělení, která posuno dopředu komunitu, ve které žije.

David odmítá hrubost, povrchnost, zneužívání druhých ve vlastní prospěch, papouškování neověřených zpráv a nekritické čtení mediálního obsahu.