Hlavní obsah
Názory a úvahy

Spratek v restauraci? Vadí hostům a ztěžuje život obsluze

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik

Co nejhorší vás může potkat, když jdete do restaurace na jídlo? Nevychované děti u vedlejšího stolu.

Článek

Nepříjemný číšník, špatné jídlo, vysoké ceny? Ne, nic z toho vás v restauraci nenaštve tolik jako nevychované dítě. Těžko to ale vyčítat jemu, hlavní zloba a vztek by měla být směřována na jeho rodiče. Ti se rozhodli, že se svým potomkem do restaurace vyrazí a že zde znepříjemní životy všem ostatním hostům. A samozřejmě také personálu.

Jsou baby friendly místa

Dnes už není problém vybírat si z restaurací, které jsou takzvaně baby friendly. Kdo do nich zavítá, ten tak nějak počítá, že tu mohou být děti. Ty hodné, vychované, i ty nevychované. Do takových podniků se obvykle nechodí na romantickou večeři, ale chodí tam právě rodiny s dětmi. Takže to tam někdy bývá pořádný frmol. Ale vzhledem k zaměření takového podniku s tím vším počítají jak hosté, tak i zákazníci. Horší ale je, když takový nevychovaný potomek začne řádit v restauraci, která k dětem moc vstřícná není.

Problém pro hosty

Jídlo v restauraci dávno není o tom, že ukojíme pocity hladu. Že do sebe rychle něco naházíme, aby nám nekručelo v břiše. Návštěva restaurace je brána spíš jako zážitek. Jako relax, při kterém můžeme ochutnat zajímavá jídla, poznat nové chutě, zkusit párování s nápoji. Co ale tento zážitek vyloženě zhatí, jsou rodiče s nevychovaným potomkem, který si myslí, že celá restaurace je dětským koutkem, kde si může dělat, co chce. O příjemném, pozitivním zážitku hosta logicky nemůže být řeč.

Problém pro personál

Nevychované, neomalené dítě je ale problémem i pro personál. Často právě oni musí řešit stížnosti jiných hostů. A musí se snažit promluvit do duše rodičům nevychovaných potomků. Úspěch se většinou nedostaví, a tak i když se personál snaží řešit situaci, k ničemu to nevede.

Nevychované děti pobíhající po restauraci jsou pro personál mnohem větším problémem, než se zdá. Obsluha v restauraci nosí skleněné a keramické nádobí, horká jídla a polévky. Stačí chvilka, dítě se připlete pod nohy. A jídlo a pití je v lepším případě na zemi. V tom horším na dítěti, v tom úplně nejhorší na nevinném hostovi. A zažil jste někdo polití horkou polévkou? Nic příjemného.

Anketa

Vadí vám nevychované děti v restauracích?
Ano, vadí
96,5 %
Ne, nevadí
2 %
Nevím, do restaurací nechodím
1,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 850 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz