Hlavní obsah
Názory a úvahy

Občane neptej se a plať

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Důvěřuj a neprověřuj.

Článek

V současné době majitelé realit dostávají od finančních úřadů po celé ČR poštovní poukázky na zaplacení daně z nemovitostí.

Poukázka obsahuje částku a lhůtu, ve které má být uhrazena, aniž by se vyzývatelé, výběrčí -finanční úřady zatěžovaly takovou pro ně banalitou, jako je to, zda požadovaná částka pro plátce je přezkoumatelná z hlediska správnosti.

Jinými slovy. Obdržíte-li poukázku na částku např. 5.000 Kč , kromě aktuální notoriety, že ceny a daně se zvyšují, se nedozvíte, proč to není 2.150 Kč namísto dosavadních 2.100 Kč, nebo  proč to není např. 15.000 Kč či 80.000 Kč.

Má občan vědět, proč má platit zrovna částku, která je po něm nově požadována za to, že vlastní nemovitosti, anebo má důvěřovat, ale neprověřovat ?

A co když se loajální úředník, vyplňující poštovní složenku , nebo zadávající údaje do počítače v požadované částce spletl. Dá se to poznat a jak?

Občane neptej se a plať !

Jinak ti hrozí sankce za to, že nezaplatíš, i když nevíš, proč právě požadovanou částku.

Je vůbec daní to, co je po vlastnících realit státem požadováno, anebo je to dar ve výši určené tím, kdo má být obdarovaným ?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz