Hlavní obsah
Umění a zábava

Pamatujete si, že se tohle stalo ve vašich oblíbených Večerníčcích?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://www.pexels.com/cs-cz/foto/holka-jidlo-sezeni-rostliny-4740529/

To si takhle jednou sednete na gauč, vytrhnete mrňouskovi mobil z rukou, zapnete pohádku a nestačíte se divit.

Článek

Jako malí jste se možná dívali například na Vydrýska. Příběh malé vydry jistě potěšil nespočet lidí, nevím, zda úplně dětí, jelikož děti tento typ Večerníčků často nebaví. Už jen první díl je de facto o tom, jak spolu dvě vydry v podstatě smilní. Následně nám je naznačeno, že si taťka vydra odskočí pro cigára a vydří matku nechá o samotě, s několika úvazky na krku. Celý drsný příběh okolo narození Vydrýska nevyzní tak zle, pokud se vše zaobalí do hávu divukrásné přírody a peprné výrazy nahradí pár metaforami. Schválně, pusťte si to znovu.

Dále se můžeme zaměřit na seriál Žofka. Příběh o zvířecích přátelích, jež vyřeší každou situaci. Už jako malé vás možná zarazilo, proč jsou myš a opice skoro stejně velké. Kolik cigaret se v jednotlivých dílech vykouřilo, ani nemluvě. Při opětovném shlédnutí očima dospělé osoby mě zarazila například epizoda, kdy měl být pan Levhart pomalu utracen, jelikož po nocích z náměsíčnosti jedl mrože. Po výhrůžkách ze strany ředitelky ZOO se dojde k nečekanému rozuzlení. Panu Levhartovi se na noc seberou zuby, aby nikoho nemohl sežrat. Ha, čekali jste to?

Opravdu nevím, jak takové pohádky mohou dětem kazit charakter, když si ani nepamatujeme, na co jsme se v dětství dívali.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz