Hlavní obsah
Názory a úvahy

Vytrácí se ze světa dobro?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://www.pexels.com/photo/brown-wooden-scrabble-blocks-on-white-surface-8922664/

Když se dnes podíváte na tento svět, říkáte si, kde to vlastně sakra žijete a obáváte se vůbec zapnout mobil, aby vás nezdeptala nálož depresivních zpráv, po kterých si máte chuť hodit mašli? Možná to ještě není zas tak zlé.

Článek

Každý každého podvádí, lidé si vzájemně vráží kudly do zad, AI nám ukradne práci a svět spěje do zatracení. Možná ti to tak připadá, ale počkej, možná to ještě není tak černé.

Například je to tím, že náš mozek má prostě potřebu soustředit se na to zlé. Je to tisíce let starý instinkt, který nás vždy chránil před nebezpečím. Vaši mysl upoutají především hrozivé, děsivé věci než ty krásné.

Dalším důvodem je samozřejmě internet. Před pár staletími jsme neměli ani tušení, že se na druhé straně světa válčí, zatímco jsme si obdělávali svá políčka, dnes je situace jiná. Vybraní jedinci mají potřebu sebemenší křivdu proti nim poslat na všechny sociální sítě, vyřvat do světa a doufají, že se najde člověk, který je polituje či zažil podobnou zkušenost. Pro dotyčnou osobu nejspíš přijde úleva, když má na pár dní opět potlačený pocit méněcennosti.

Pravdou je, že vždy tu bylo dobro i zlo, musíme se jen zkrátka naučit soustředit i na to dobré.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz