Hlavní obsah
Lidé a společnost

Josef Vojtek – rocková kariéra, tři manželství a pět dětí. A neodmyslitelný Kabát

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Indrek Galetin, Nagi, Wikimedia Commons

Člen rockové skupiny Kabát, příležitostný herec a pyšný otec pěti dětí. Takový je Josef Vojtek, kterého má většina národa spojeného s písní Pohoda a dalšími rockovými hity.

Článek

Z opraváře telefonů rockovým zpěvákem

Ať už v životě vystudujete cokoliv nebo se vyučíte čímkoliv, nic nezaručí to, že se tím budete do konce života živit. Nic nedá jistotu, že neskončíte někde na úplně jiném místě. A v některých případech ještě že tak. Sice by jistě jako opravář telefonů nebyl špatný, ale jako zpěvák je určitě daleko lepší, hudebnímu světu dost přinesl.

Řeč je o Josefovi Vojtkovi, českém rockovém zpěvákovi, který se narodil 21. června 1965 v Teplicích. Dalo by se říct, že minimálně navenek odpovídá svému znamení (je ve znamení Blíženců), takže společnost, dobíjení energie skrze společné akce a přátelé okolo. V dětství si zamiloval fotbal, který hrál. Takže by se spíše čekalo, že bude sportovcem, ale osud si pro něj přichystal trochu jinou kariéru.

V roce 1988 nastal zlom, když se stal členem skupiny Kabát. Ta vznikla původně v roce 1983, založili ji baskytarista Milan Špalek s Tomášem Krulichem, který byl kytaristou. Kapela byla úspěšná, vydala 13 studiových alb a obsadila 1. místo v Českém slavíkovi. Toho získala celkem 10×.

Foto: Michal Lenc, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license

Skupina Kabát

Herecká a rodinná kariéra pěvecké legendy

Kromě zpěvu se také věnuje příležitostně hraní ve filmech. Diváci si jej můžou pamatovat jako otce Vítka Koudelky v komedii Jak se krotí krokodýli po boku Sabiny Laurinové a Dana Nekonečného. Kromě toho také aktivně vystupuje v muzikálech.

Samozřejmě kromě role otce ve filmu je otcem i ve skutečnosti. První ženou se stala Jindřiška Vojtková, se kterou má syna Josefa. Manželství nemělo dlouhého trvání a rozpadlo se. Později se zpěvák seznámil se známou herečkou Sabinou Laurinovou, narodila se jim dcera Valentýna. Jelikož měl ale zpěvák všeobecně velmi rád ženy a ty na něj opravdu letěly, čemuž se nelze divit pro jeho šarm, partnerství se Sabinou Laurinovou také nevydrželo. Další ženou rockera se stala Libuše Vojtková, která zpěvákovi porodila syna Matyáše. Ovšem přišla rána v podobě zamilovanosti do manželčiny kolegyně Jovanky Vojtkové, se kterou má zpěvák syny Adama a Alberta (syn Adam se objevil jako malý Filip v Ordinaci v růžové zahradě). Milostný život má tedy zpěvák opravdu pestrý, ale nyní se snad již zklidnil a užívá se rodinného života.

Posloucháte skupinu Kabát? Kterou skladbu máte nejraději?

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz