Hlavní obsah
Názory a úvahy

Miroslava Němcová už nikoho nezajímá. Dobře, že její ambice vzaly za své

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Nabubřelost a sláva Miroslavy Němcové rostla do výšin. Demonstrativně odcházela z obsazeného Vladislavského sálu, a její kariéra se postupně nořila do hlubin. Je fajn, že už o ní moc neslyšíme.

Článek

Občas na sebe upozorní nějakým rýpancem

Zeman nadvakrát překazil její velké ambice, a to se nezapomíná. Nyní nastala příležitost, která se hodí alespoň k částečné odvetě. Tak tedy zacílit, aby dobře mířený šíp zasáhl terč.

O co vlastně jde?

Miloš Zeman navštívil v současnosti Nízké Tatry jen spoře oblečený. Slovenští policisté mu pomohli zapůjčením své bundy, aby neprochladl. A tak paní senátorka z ODS, když spatřila v tisku fotografii s usměvavými policisty a bývalým prezidentem Zemanem, neodpustila si šťouchanec, přestože jde o dvě nesrovnatelné záležitosti.

Senátorka z ODS je varovala, čeho by se mohli za svůj dobrý skutek dočkat. A to žaloby. Narážka patřila na dobu hospitalizace M. Zemana, který žaloval Ústřední vojenskou nemocnici, jak nakládala s jeho citlivými údaji.

Cítila se na prezidentku

Miroslava Němcová měla v politice dobře našlápnuto. Když do takzvané vysoké politiky před více než dvěma desítkami let vstupovala, nebylo tam mnoho žen, které by se dostaly tak daleko.

Stala se předsedkyní Poslanecké sněmovny a v té době také oznámila, že je připravena kandidovat na prezidentku. Později to vzdala, nešla ani do stranických primárek.

Zhatila se jí i pozice stát se premiérkou. Tenkrát, vlastně už před jedenácti lety, ji měla téměř jistou, ale ve finále to nedopadlo pro ni dobře. Tehdy prezident Miloš Zeman se rozhodl pro úřednickou vládu s Jiřím Rusnokem.

A nyní… jasný distanc

S podivnými manýry se M. Němcová předvedla při jmenování vlády pana Rusnoka na Hradě, kde se zúčastnila jako předsedkyně Sněmovny. Byla zhrzená, jak jinak, důvod byl zřejmý, takže demonstrativně odešla.

Podruhé to byla opět zášť vůči Miloši Zemanovi, když vstoupil do druhého volebního období, a Vladislavský sál stejně tak opustila.

Nevzdávala to, a drala se za kariérou dál

Kandidovala i na předsedkyni ODS, ale byl to Petr Fiala, kterému strana dala důvěru. To byla pro ni rána pod pás. Cenila sama sebe vysoko a dokonce to cítila jako křivdu. Prohlásila, že je to nefér vzhledem k tomu, co pro ODS vše udělala.

S velkým časovým odstupem říká, že na ta slova pyšná není a nejraději by je zapomněla.

Zdroj: https://www.forum24.cz/aby-se-nedivili-az-na-ne-poda-zalobu-nemcova-poslala-vzkaz-policistum-kteri-zachranili-zemana

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz