Hlavní obsah
Lidé a společnost

Seznámení Ivany s Gottem: Slavná chtěla být odmalička, ale slavíkovi dala špatné telefonní číslo

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto (placená licence)

Když se Ivana Macháčková zamilovala do staršího Karla Gotta, možná už tehdy věděla, že on je ten pravý muž, se kterým chce založit rodinu. A také tušila, že naplnění velké lásky bude na úkor letům, které spolu mohou strávit.

Článek

Když se v roce 1999 objevila po boku Karla Gotta půvabná Ivana Macháčková, zpěvákovo blízké okolí si myslelo, že se bude jednat o další z jeho milostných aférek, která nabere brzkého konce. A ačkoliv budoucí paní Gottová všechny překvapila, své místo vedle zlatého slavíka si musela tvrdě vybojovat.

Ivana toužila po slávě

Chtěla být slavnou a toužila se stát herečkou. Nevzali jí však na DAMU ani JAMU a uměleckým talentem zase nepřekypovala tolik, aby mezi všemi vynikla. A tak pomáhala jako asistentka zahraničních hostů na předávání cen Týty v roce 1998, kde Gotta potkala poprvé. Mohlo to být osudové, ale Ivana byla asi jediná, kdo netoužil tehdy padnout Gottovi k nohám. A tak mu dala špatné telefonní číslo, když si o něj řekl. Byli oba zadaní a o tajný románek ona nestála.

Rok nato se však setkali znovu, tentokrát při volbě Miss ČR v Ostravě. Láska na první pohled to nebyla, vztah, který mezi nimi začal vznikat, byl ale velmi pevný. A že je to vážné, pochopil zanedlouho snad každý.

Stála při něm v těžkých chvílích

Když v roce 2003 zkolaboval v důsledku mozkové příhody, starala se o něj 24 hodin denně. O rok později spolu zažili tsunami na Maledivách, které přežili jen zázrakem. Snad tehdy si uvědomil, že je to opravdu ta pravá a dal jí klíče od svého domu na Bertramce. Jeho budoucí žena se sice musela smířit s tím, že jí veřejnost nazývá zlatokopkou, Gott se vedle ní však cítil báječně. Nálepky té, která toužila jen po jeho majetku, se v podstatě zbavila až po jeho smrti. Tehdy, když veřejnost zjistila, že pečlivě a s láskou pečuje o jeho odkaz.

Žije v ústraní, k ničemu se nevyjadřuje a vždy si zachovává úroveň jako pravá dáma. A to i v době, kdy ji nejstarší dcera Karla Gotta Dominika vyhlásila mediální válku kvůli dědictví. Dodnes své maceše nemůže přijít na jméno. Snad i proto, že Dominika je starší než Ivana a má pocit, že nad ní má navrch.

Foto: Profimedia

Karel Gott

Na Bertramce bude muzeum

S Gottem se dočkali také krásných dcer. V roce 2006 přivedli na svět dceru Charlotte Ellu, později Nelly Sofii. V roce 2008 si Gott Ivanu vzal a byla tak jedinou, která s Gottem k oltáři došla, ačkoliv o něj zpočátku vůbec nestála.

Snad právě to mu imponovalo, jaká byla. Ivana o něj pečovala až do jeho smrti. Dnes plánuje na pověstné Bertramce otevřít muzeum, ačkoliv se jeho otevření nedávno odložilo. Z veřejnosti se stáhla a věnuje se především výchově jejich dcer.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz