Hlavní obsah
Lidé a společnost

Kvůli Schneiderové se Švehlík vzdal kněžského celibátu. Oplatila mu to nevěrou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto (placená licence)

Vztah herce Davida Švehlíka a Jitky Schneiderové připomínal na první pohled dokonalou pohádku. Když se po sedmi letech rozpadl, mohla za to nejspíš nevěra, které se herečka dopustila. Někdy zkrátka ani všechno není dost.

Článek

Pro Davida Švehlíka byla půvabná Jitka Schneiderová první velkou láskou. Seznámili se krátce poté, co ukončil studia teologie na Lateránské univerzitě v Římě. Do té doby si přitom jeho blízcí mysleli, že z něj bude kněz. Byl zvyklý dodržovat celibát a přísný řád. A význam tehdy ani nemělo, že s jeho rozhodnutím jeho rodiče nesouhlasili. Herecký matador Alois Švehlík měl pro svého syna jinou cestu. Ale jak už to tak bývá, děti si stejně dělají, co chtějí, a Švehlík si musel své štěstíčko trochu vydupat.

První velká láska

O to větší překvapení bylo, když potkal krásnou zrzku Jitku Schneiderovou, a takřka v momentě byl připravený vzdát se pro ni úplně všeho. Jejich společná vášeň z nich udělala nejen manžele, ale také rodiče dcery Sofie Anny, která se momentálně vydává rovněž v hereckých stopách.

To však ještě nevěděli, že jejich vztah čeká nepříjemný konec. Hvězda seriálu Ulice se totiž zamilovala do Davida Císaře, manažera firmy, která se zabývala sportovní módou. Švehlík jí tehdy odpustil a kvůli dceři se snažili narušené manželství dát do pořádku, ale už se jim to nepodařilo. Od sebe šli v roce 2012. „Největší strach jsem měla o dceru. Hrozně důležité je, aby dítě vidělo, že se rodiče nerozcházejí kvůli němu, že se mají pořád rádi a můžou se spolu dál vídat,“ řekla tehdy Schneiderová.

Vztahy, udržované kvůli dítěti, jsou falešné a dítě to vycítí. Určitě je skvělé, když dítě vyrůstá v úplném vztahu, který funguje a který může jednou zopakovat. Ale ať už žijete ve vztahu, nebo ne, důležité je, aby dítě vědělo, že to, co žije, je pravda,“ dodala.

Přišel o nejkrásnější herečku

Udržet svou dceru v pravdě se Schneiderové nejspíš povedlo, protože mají dodnes se Sofií krásný vztah a často spolu někam vyráží. Jitka patří mezi nejkrásnější herečky a nejlépe oblékané celebrity u nás, na manželství se Švehlíkem už si ale zřejmě ani nevzpomene.

Štěstí našla u mladšího partnera, milionáře Lukáše Pittnera. Švehlík se zamiloval do učitelky Venduly, kterou si v roce 2015 vzal za ženu. Mají spolu dva syny a zdá se, že vše klape na jedničku. Jitka už své další dítě neměla a na prstýnek od Pittnera stále ještě čeká…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz