Hlavní obsah
Lidé a společnost

Gottova odvážná fanynka: Chtěla ho pro sebe, tak v sedmnácti letech přijela a zazvonila. Vyšlo to

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia

Byla velkou fanynkou Karla Gotta, věděla však, že mezi zástupem obdivovatelek nemá nejmenší šanci. A tak vyrazila ke zpěvákovu domu, zazvonila a řekla mu, že se s ním touží seznámit. Bylo jí tehdy jen sedmnáct let, ale vyšlo jí to na jedničku.

Článek

Mezi milenky Gotta pak patřila odvážná Kateřina dlouhá léta. Zpěvák s ní prožil celé sedmdesátky a ona se ihned zařadila mezi ženy, kterým dával nejvíce pozornosti. Později ale odešla do Mnichova a provdala se za německého realitního makléře. Vztah s Gottem se pak změnil na ryze přátelský. Její život předčasně ukončila rakovina.

Odpůrce svateb

Ženy to s Gottem neměly jednoduché. Není žádné překvapení, že manželkou se chtěla stát takřka každá, na kterou se jen podíval, on to měl ale přesně naopak. „Jakmile se řeklo slovo svatba, Karel se vždy úplně odmiloval,“ řekla Giovanna Roklová, manželka zesnulého pianisty Rudolfa Rokla. Ten Gotta řadu let doprovázel a byl mu opravdu blízký.

Jedním z nejdelších vztahů, který začal v roce 1969, byl přitom právě s Kateřinou Vedralovou. A kdo ví, jak by skončil, kdyby v roce 1981 neodešla do Mnichova, kde o devět let později zemřela.

Lásky s příchutí slávy

Nebyla pochopitelně jediná, která Gottovi učarovala. Mezi jeho partnerky patřila v šedesátých létech například Evelyna Steimarová, později mu učarovala také Antonie Zacpalová, matka jeho nejstarší dcery Dominiky. Také prodavačka Iveta Kolářová, se kterou má dceru Lucii. Martina Formanová, vdova po režisérovi Milošovi Formanovi, dokonce přiznala, že se v osmdesátých letech pokoušeli o miminko.

O manželství často říkával, že ho oželel pro fanoušky. Vše podával jako oběť své popularitě, i když to byla především jeho volba. To ještě neznamená, že si neužíval múz, milostných avantýr i tajných lásek. Jedna se však přeci jen dočkala - krásná Ivana, se kterou má dceru Charlotte a Nelly. A nakonec si ho právě tak fanoušci pamatují. Jako milující otce, který si své rodiny vážil ze všeho nejvíc.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz