Hlavní obsah
Lidé a společnost

Zounarovi v dětství hrozilo, že bude na vozíčku. Po revoluci doufal, že zbohatne, skončil v dluzích

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto (placená licence)

Má vždy úsměv na tváři a je samý vtípek. Osud si ale s Martinem Zounarem pohrával už od dětství. Dětství mu komplikoval handicap, dospělost pak zase ambice - po revoluci se totiž rozhodl koupit vlastní dabingové studio.

Článek

Rodák z Hradce Králové přišel na svět s handicapem, který mu dětství velmi nepříjemně komplikoval. Šlo o tzv. oboustranné čertovo kopyto. Jako dítě musel cvičit, nosit speciální boty a absolvoval řadu bolestivých vyšetření. Nakonec se ze všeho dostal. Kdyby nemoc neporazil, nikdy by nechodil, nehrál a pravděpodobně by skončil na vozíčku. To byl jeho vůbec první životní úspěch, kdy ukázal, že se nikdy nevzdává.

Osudový seriál Chlapci a chlapi

Osudovou roli získal Zounar velmi brzy, bylo to v seriálu Chlapci a chlapi. Později si zahrál například v Ordinaci v růžové zahradě, Jedné rodině, dříve i Vyprávěj či Velmi křehké vztahy. Ještě předtím si ale usmyslel, že zbohatne. A čím jiným než tím, co ze srdce miloval.

Vlastní dabingové studio

Krátce po revoluci si pořídil vlastní dabingové studio a doufal, že když bude namlouvat zahraniční filmy, stane se z něj za chvíli nejen profík, ale hlavně také boháč. Jenže se ukázalo, že tak jednoduché to není. A všechno se začalo bortit, když mu firmy přestaly platit.

Aby studio udržel, půjčoval si od přátel, kvůli čemuž se dostal do velkých finančních problémů. Několikrát prý u jeho dveří zvonili vymahači a vyhrožovali mu smrtí. Nebylo to dobré, a Zounar moc dobře věděl, že potřebuje změnu. Tak se vrhnul na gastronomii.

Vlastní pražská restaurace

Vrhnul se na jiný obor a stal se z ně spolumajitel restaurace Cartouche v Bílkově ulici v Praze. Z populárního Zounara měl být nejen spolumajitel firmy, ale hlavně mediální tvář restaurace. Doufalo se, že když bude do podniku chodit, lidé se vyrazí i proto, aby ho potkali.

„Chodil sem sice popíjet, ovšem v podnapilém stavu tropil spíše ostudu, než aby dělal restauraci dobré jméno. Když jsme si navíc prohlédli jeho účetnictví, polil nás studený pot. Zounar si půjčoval peníze, a to za neskutečný desetiprocentní úrok měsíčně, ale místo aby je investoval do podniku, koupil si automobil nebo je použil pro jinou svou potřebu,“ řekl v roce 2002 pro Blesk další spolumajitel Cartouche Aleš Vondráček. Dluhy odhadoval na tři miliony korun, nakonec se z toho stalo podle dalších zdrojů asi sedm milionů. Zounar skončil na dně a bylo na čase, aby svoji éru podnikatele ukončil. A tak taky udělal.

Neštěstí v lásce

V krušných chvílích si jistě přál, aby mu stála po boku nějaká životní láska, ale to se nestalo. Zamilovaný měl být do Mahuleny Bočanové, se kterou je dodnes pojí blízké přátelství, dále i do Lucie Zedníčkové. Dohromady se dal ale s producentkou Simonou Brdičkovou, se kterou má dceru Claudii.

Ta je Zounarovi vším, ale láska se Simonou nakonec nevydržela. Dnes je šťastný po boku psycholožky Kateřiny Kantové, kterou si chce také vzít. Zatím na to nedošlo, i když už je to několikaletý plán. Snad to klapne brzy a po životních peripetiích nasaje Zounar konečně tu pravou domácí pohodu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz