Hlavní obsah
Aktuální dění

Tak jsme se při povodních zase ukázali, stejně jako za covidu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik

Je úplně jedno, co se děje. Nikdy není pozdě využít příležitost plivnout pár jedovatých slin.

Článek

Že jsme experti na hokej, fotbal a další sporty, to ví přece každý. Jakmile se blíží nějaké mistrovství nebo světový pohár, je každý druhý špičkovým trenérem, který by našim reprezentantům ukázal, jak se to má dělat. Tím ale rozsah českých znalostí a dovedností nekončí. Dokážeme také vždy přesně ukázat na konkrétního viníka a odhalit elity, které se nás snaží ovládnout.

Říkám si, že se na to ty elity ještě nevykašlaly. Mají tajné spolky, investují miliardy eur a dolarů, vymýšlí desítky způsobů, jak nás zmanipulovat. A potom se objeví nějaký Franta z Horní Dolní, který na gauči s lahváčem nejlevnějšího piva to spiknutí odhalí. Ví, že ve vakcíně na covid jsou čipy, co znamená žabička na potravinách, nebo co vlastně jsou ty čáry na obloze.

A co ty povodně?

Během Covidu jsme se celkem jasně přesvědčili, co dokáže být lidstvo zač. Nejenže tuto dobu můžeme označit za konspirátorské žně, ale byla to také skvělá příležitost zanadávat si na vládu. Připomeňme si, že v té době byl u vesla Andrej Babiš a jeho tým. A jeho odpůrci na něm rozhodně nenechali nit suchou.

Foto: (ne)Spokojenec - screen Facebook

1

Teď nás zasáhla jiná katastrofa – povodně, které některé lokality doslova decimují. Člověk by řekl, že je to ta pravá chvíle, kdy se můžeme semknout. Že bychom mohli držet při sobě, ukázat, že jsme opravdu ti správní Češi, kteří když teče do bot, dokážou bojovat proti nepřízni osudu vtipem, sarkasmem, tvrdou dřinou a odhodlaností. Doslova se to nabízí. Ale my ne. I povodně jsou skvělou příležitostí, jak si plivnout pár jedovatých slin.

Kde je dno?

Stačí si přečíst pár komentářů na Facebooku a člověk se zamýšlí nad tím, kde je to pomyslné lidské dno. Když si myslíte, že už hlouběji klesnout nejde, objeví se nový diskutér a ukáže vám, jak moc jste se mýlili. Vše začalo už minulý týden prvními varovnými zprávami. Podle některých to samozřejmě bylo jen záměrné vládní strašení – stejně jako za covidu.

Teď se ukázalo, že o přehánění opravdu nešlo. A tak se hodí najít viníka. Pochopitelně je to vláda. Je to Fiala, je to Rakušan, jsou to Ukrajinci. Možná je viníkem těch povodní i můj kolega v práci, který mi už dvakrát omylem snědl jogurt ze společné lednice. Teď je ta pravá chvíle si do něj kopnout.

Foto: (ne)Spokojenec - screen Facebook

2

Proberte se!

Přemýšlím, jaký život musí mít člověk, který místo toho, aby vyjádřil slovní podporu, poslal peníze, zorganizoval sbírku nebo osobně vyrazil na pomoc, radši začne nadávat na současnou politickou situaci. Proboha, může snad vláda za to, že jsou povodně? Ty tu byly, jsou a budou. Pamatuji si mnoho povodní a musím říct, že tyhle byly ohlašovány hodně dlouho dopředu. A bohužel jsem přesvědčený, že se najde nějaký chytrolín, který obviní elity, že to je jen jejich dílo. Přitom poručit větru a dešti neuměli ani naši soudruzi, a to se považovali za vrchol civilizace.

Co si o tom myslíte?

Článek jsem proložil několika anonymizovanými komentáři z Facebooku. Co si o nich myslíte vy? Který je váš „favorit“ a co považujete za pomyslné myšlenkové dno? S každým takovým přečteným příspěvkem si o to více vážím každého, kdo při povodních něco dělá. A je jedno, jestli je to člověk, co poslal stokorunu na sbírku, nebo jsou to členové IZS, dobrovolní hasiči, krizové štáby, starostové, obyvatelé postižených obcí – prostě všichni, kteří se dokážou semknout a pomáhat. Bez ohledu na to, jestli to mají nebo nemají v popisu práce.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-spiknuti-z-gauce-cesko-krome-vody-zasahla-i-povoden-konspiraci-260088, https://www.forum24.cz/komunisticky-bizar-kandidat-kscm-a-byvaly-zastupce-hnuti-ano-popira-povodne-nabizi-se-zasadni-otazka, https://www.mvcr.cz/chh/clanek/koronavirus-prehled-hlavnich-dezinformacnich-sdeleni.aspx, Facebook, https://medium.seznam.cz/clanek/bob-kartous-povodne-vlada-pripravuje-mobilizaci-utok-usa-pocasim-a-nevdecni-ukrajinci-86450

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz