Hlavní obsah

Jablonec v Olomouci nevyužil téměř hodinovou přesilovku. Zápas skončil bez gólů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: SK Sigma Olomouc - se svolením

Poslední zápas sobotního dne 13. kola Chance Ligy přinesl atraktivní souboj o 5. místo v ligové tabulce. Na Andrově stadionu se střetla domácí Olomouc s Jabloncem.

Článek

Oba týmy šly do zápasu s vítěznou mentalitou, tu domácím vzala sporná červená karta pro Breiteho na konci prvního poločasu, Jablonci však ani více než poločas trvající přesilovka nestačila ke vstřelení branky a tak vyrovnaný zápas skončil spravedlivou dělbou bodů.

První poločas přinesl pouze sporné momenty a červenou kartu pro domácí

Již z úvodu zápasu bylo zřejmé, že si jdou oba týmy pro vítězství. Jako první ohrozili soupeřovu bránu hosté, když jablonecký středopolař Dominik Hollý napřáhl k dobré střele z hranice vápna a protáhl tak jako první dvacetiletého navrátilce do olomoucké brány Jana Koutného. Následně musel Jablonec sáhnout po velmi brzkém vynuceném střídání, jelikož jablonecký útočník David Puškáč natáhl sval a byl tak již v 7. minutě střídán Tomášem Schánělcem.

Na míči byla v první půli dominantnější Olomouc, hostům to však vyhovovalo, jelikož se rychlík Bienvenue Kanakimana dostával ke svým typickým úprkům na soupeřovu bránu, reprezentant Burundi je však na rozdíl od předchozích zápasů neproměnil v gólové příležitosti. I domácí se ale čas od času dostávali do dobré příležitosti, například v 24. minutě se dobře do střely uvnitř vápna položil Jiří Sláma a prověřil veterána Hanuše v jablonecké bráně.

Jedna z největších šancí zápasu přišla pro hosty v 32. minutě když poslal skvělý centr na zadní tyč gruzínec Vachtang Čanturišvili, zakončujícímu Matěji Polidarovi však nevyšel krok a bránu přestřelil. Ve 45. minutě zdánlivě nechtěně přišlápl domácí kapitán Radim Breite nohu hostujícího Hollého avšak rozhodčí se po několika minutové komunikaci  VARem rozhodl nařídit červenou kartu pro Breiteho a domácí tak šli do kabin v oslabení.

Aktivnější Jablonec byl i proti deseti sterilní. Gól diváci neviděli

Hned po jabloneckém výkopu vyrobil dosud velmi jistý Jakub Martinec velkou chybu a vyslal domácího Mikulenku samotného na brankáře, svou chybu však v klíčový moment dokázal napravit.

I přes viditelně větší aktivitu Jablonce v druhé půli se do dobře fungující olomoucké defenzivy dostával jen velmi složitě a do větších příležitostí se prakticky nedostával. Jedna však přišla v 78. minutě, kdy se do velké šance dostal opět Polidar míč mu ale při střele z voleje sjel po noze a bránu domácích vůbec netrefil. V 83. minutě si ještě dobrou příležitost vypracoval střídající olomoucký odchovanec Jáchym Šíp, brankář Jan Hanuš však s technickou střelou neměl větší problémy.

Olomouc v závěru podtrhla svůj skvělý defenzivní a týmový výkon, tlak Severočechů skvěle kouskovala a hosty do šancí nepouštěla. Bojovný výkon jí stačil na bod, se kterým bude mnohem spokojenější než Jablonec, který promarnil velkou šanci brát vítězství na hřišti tabulkového konkurenta.

Hráč zápasu podle 90min: Jakub Martinec (Jablonec)

SK Sigma Olomouc – FK Jablonec 0:0

Žluté karty: 22. Fiala, 45+9. Mikulenka, 69. Dohnálek, 85. J. Spáčil – 45+9. Nebyla, 64. Cedidla

Červená karta: 45+5. Breite (Olomouc)

Celkové střely: 14:9 Střely na branku: 4:3 Držení míče: 44 % – 56 % Rohy: 12:6 Ofsajdy: 4:5 Fauly: 13:18

Počet diváků: 3 120 z celkové kapacity 12 566. Místo konání: Andrův stadion (Olomouc)

SK Sigma Olomouc: Koutný – Hadaš, Dohnálek, J. Král, Sláma – Breite (C), Langer (60. J. Spáčil) – Vodháněl (76. Navrátil), Zorvan (90+2. Vraštil), Mikulenka (76. Šíp) – Fiala (76. Muritala).
Náhradníci: Stoppen – Elbel, Israel, Chvátal, Leibl.
Trenér: Tomáš Janotka

FK Jablonec: Hanuš – Martinec, Tekijaški (C), Cedidla – Čanturišvili, Nebyla (70. Alégué), Beran, Polidar – Hollý, Puškáč (7. Schánělec, 70. Chramosta), Kanakimana (46. Fortelný, 90+2. Štěpánek).
Náhradníci: Mihelak – D. Souček, Velich, Krulich.
Trenér: Luboš Kozel

Rozhodčí: Szikszay – Mokrusch, Pochylý

Autor článku: Martin Sobotka

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz