Hlavní obsah
Sport

Slavia – Pardubice 2:0. Domácí si bez problémů dokráčeli pro povinné tři body

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Tadeáš Kubín / 90 minut

Hráči pražské Slavie si dokázali spravit chuť po vyřazení z Ligy mistrů a v klidu přehráli sympaticky hrající Pardubice 2:0, když se o její branky postarali El Hadji Malick Diouf a Tomáš Chorý.

Článek

Sestava Slavie doznala po středečním boji o Ligu mistrů dvou změn. Matěj Jurásek a Filip Prebsl nahradili Davida Zimu s Tomášem Holešem. A stejně jako s Lille vstoupili slávisté do zápasu aktivně. Ovšem stejně jako proti francouzskému soupeři žehrali na zahazování šancí. V tomto ohledu vynikal hlavně Tomáš Chorý, jenž několikrát nedokázal zakončit v dobré pozici a jakmile se mu to povedlo, tak zakročil brankář Jan Stejskal nebo byla proti tyč. Když už to vypadalo, že soupeři půjdou do šatny za nerozhodného skóre, míč se ve vápně dostal k El Hadjimu Malickovi Dioufovi a ten z osmi metrů propálil bezmocného Stejskala.

Druhá půle začala tam, kde první skončila. Ale Chorý ani tentokrát nedokázal skórovat, když sám před Stejskalem mířil metr nad. Netrvalo to příliš dlouho, a i Chorý se nakonec dočkal. Ve 49. minutě prodloužil Jan Bořil míč na hranici malého vápna a dvoumetrový útočník se tentokrát nemýlil. Slavia vedla 2:0 a nic nenapovídalo tomu, že by se měla o výsledek nějak zásadně strachovat.

Komplikace pro tým z Edenu však přišla v 63. minutě. Prebsl hasil obrovskou chybu jinak vynikajícího Lukáše Provoda a jelikož byl v tu chvíli poslední, rozhodčímu Pavlu Orlovi nezbylo nic jiného než mu za faul na Štěpána Míška udělit červenou kartu. Kdo v tu chvíli čekal, že se Pardubice vydají vstříc smazání dvoubrankové ztráty, musel být nepříjemně překvapen. Sešívané červená zásadně nerozhodila z konceptu, a i nadále byli jasně lepším týmem. Žádnou z šancí však už nevyužili, a tak utkání skončila jejich zaslouženou výhrou 2:0.

Hráč utkání – El Hadji Malick Diouf

Slávisté začínají mít v jeho osobě diamant. Diouf nejen že vstřelil první branku, ale celý zápas z levé strany neúnavně větral obranu Pardubic. Ukázal tak, proč teprve v 19 letech obdržel premiérovou pozvánku do dospělé reprezentace Senegalu.

Branky: 45+5. Diouf (Chorý), 49. Chorý (Bořil)

Karty:   84. Bořil (SLA), 86. Zafeiris (SLA), 90+5. D. Douděra (SLA) – 45+2. Šehić (PCE), 72. Krobot (PCE), 77. Lurvink (PCE), 79. Surzyn (PCE)   65. Prebsl (SLA)

SK Slavia Praha: Kinský – Prebsl, Ogbu, Bořil (C) – D. Douděra, Zafeiris (90+1. Chaloupek), Oscar, Diouf (86. Zmrzlý) – Jurásek (46. Schranz), Provod (90+1. Vorlický) – Chorý (62. Chytil).
Náhradníci: Mandous – Zima, Bužek, P. Ševčík.
Trenér: Jindřich Trpišovský.

FK Pardubice: Stejskal – Surzyn (84. Brdička), Jindra, D. Šimek, Šehić (56. Lurvink) – Vacek (C), Darmovzal (77. Yahaya) – Leipold (46. Mareš), Simon, Míšek – Zlatohlávek (56. Krobot).
Náhradníci: Budinský – Polyák, Huf, Zifčák.
Trenér: Jiří Saňák.

Rozhodčí: Orel – Váňa, Leška.

Diváci: 17 983

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz