Hlavní obsah
Sport

Slezské derby Baníku B a Opavy se odehraje v Jihlavě

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: 90 minut

Jeden z největších zápasů Chance Národní ligy mezi SFC Opava a Baníkem Ostrava B se přesouvá do Jihlavy. Duel se uskuteční v pátek 25. října od 18 hodin. Důvodem přesunu jsou následky zářijových povodní, které zničily trávník opavského stadionu.

Článek

Přeložení zápasu kvůli povodním

Kvůli povodním, které v září zasáhly Opavu, je místní stadion nehratelný, a tak klub musel hledat náhradní řešení. Své domácí zápasy sice Opava odehrává v Hlučíně, ale kvůli bezpečnostním rizikům a termínové kolizi tam derby s Baníkem B nebylo možné uspořádat. Vedení klubu zvažovalo různé alternativy, včetně Olomouce či Kroměříže, ale nakonec se duel odehraje na stadionu v Jihlavě. „Museli jsme najít stadion s umělým osvětlením, který by byl dostupný, a právě Jihlava nám vyšla vstříc,“ vysvětlil předseda Slezského FC Tomáš Hůlovec.

Problémy s termíny a místem

Baník Ostrava nabízel možnost přesunutí zápasu do Ostravy, ale stadion ve Vítkovicích je v daném termínu obsazen atletickými závody. Baník proto navrhoval alternativní stadiony v Havířově nebo Kroměříži, ale žádná z těchto variant neprošla. Navíc by tento termín kolidoval s dalšími zápasy, které se hrají ve stejný den.

Přesun zápasu do Jihlavy znamená, že se fanoušci obou slezských klubů budou muset vydat na Vysočinu. Vzhledem k rivalitě mezi Opavou a Baníkem jsou však připravena mimořádná bezpečnostní opatření. Ředitel jihlavského klubu Lukáš Vaculík uvedl, že věří v klidný průběh utkání.

Opavský klub nyní hledá způsoby, jak fanouškům kompenzovat komplikace spojené s cestováním na vzdálený stadion. Jihlavské vedení se rozhodlo Opavě pomoci v těžké situaci a poskytlo svůj stadion pro tento důležitý duel, který bude zajisté jedním z největších taháků podzimní části sezóny.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz