Hlavní obsah
Sport

Viktoria Plzeň vyřadila ukrajinský Kryvbas a má jistotu podzimu v Evropě

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: 90 minut / Jindřich Jager

Viktoria Plzeň před zápasem stála na prahu pohárového podzimu, stačilo jediné, neprohrát s ukrajinským Kryvbasem.

Článek

Zápas začal opatrně, první náznak šance přišel v osmé minutě, kdy Lukáš Kalvach rozehrál rohový kop na kopačku Jana Kopice, ten ovšem svou ránu z voleje poslal jen do obránce. Ve čtrnácté minutě už ovšem mohla jít Plzeň do vedení. Tom Slončík dokázal podržet balon u levé postranní čáry, balon se poté přes Havla dostal do vápna, kde svedl Vašulín osobní souboj s brankářem, který vyhrál, míč do sítě ovšem nedostal. Následně zahrozili i hosté z Ukrajiny, Prince Adu, jenž se trefil v prvním zápase, dostal přihrávku do běhu, proti lepšímu zakončení ho ovšem zradilo zpracování balonu.

Poté se hra na několik minut uklidnila, k vidění bylo několik standardek, ani jeden z brankářů dlouhé minuty zasahovat nemusel. To se změnilo až v závěru prvního poločasu, a nakonec to byli hosté, kteří zahrozili. Vakulko táhl akci středem hřiště, jeho prudkou ránu musel Tvrdoň boxovat, Ponědělnik následně z voleje branku netrefil. V první nastavené minutě si zase našel centr z pravé straně na své hlavě Daniel Vašulín, prostor mezi třemi tyčemi mu byl ale malý, po prvním poločase tak nadále platil bezbrankový stav.

Hosté zkraje druhého poločasu zahrozili, když si na dlouhý centr naběhl Prince Adu, zadní tyč ovšem nedokázal zavřít dle svých představ. To Viktoria se z další šance už udeřila. Na pravé straně se rozběhl Jan Kopic, který oslovil v pokutovém území Pavla Šulce, jehož nadýchaný centr hlavou uklidil do sítě Daniel Vašulín. Stejný hráč mohl udeřit znovu za dvě minuty, avšak z ostrého úhlu trefil pouze brankovou konstrukci. Hosté museli následně více otevřít hru, náznakem toho byly dva rohové kopy v krátkém sledu, Ponědělnik avšak vyrovnat nedokázal.

Náskok Viktorie pro změnu nedokázal zdvojnásobit Lukáš Červ, který to zkusil ze střední vzdálenosti, dobrému pokusu chyběla jen větší přesnost, balon skončil nad brankou. S přibývajícím časem Viktoria kontrolovala hru, Kryvbas se vůbec nemohl dostat do nějakého zakončení. Deset minut před koncem Viktoria dobře zakombinovala na pravé straně, ve výsledku Jan Kopic našel na první tyči Matěje Vydru, ten ovšem minul pravou tyč. V závěru ještě neuspěl hlavou Sampson Dweh, Plzeň to ovšem mrzet nemuselo. Po výhře 1:0 se Západočeši mohou těšit na play off Evropské ligy, tam se Plzeň utká se skotským celkem Heart of Midlothian F.C., první zápas se bude hrát příští čtvrtek v plzeňské Doosan Aréně.

FC Viktoria Plzeň – FK Kryvbas Kryvyj Rih 1:0

Branky: 52. Vašulín (Šulc). ŽK: 14. Kliščuk (KRY), 43. Steckov (KRY), 77. Chomčenovskyj (KRY), 88. Adu (KRY). Diváci: 10657.

Držení míče: 59 % : 41 %. Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:21

FC Viktoria Plzeň: Tvrdoň – Dweh, Hranáč, Jemelka – Havel, Červ, Kalvach (C), Slončík (50. Jirka), Kopic (85. Cadu) – Šulc, Vašulín (71. Vydra).

FK Kryvbas Kryvyj Rih: Kliščuk – Ponědělnik (84. Bandeira), Romančuk, Steckov, Dibango – Bizimana (51. Tverdochlib), Vakulko (C) – Kuzyk (72. Drambajev), Luňov (84. Kozuško), Mykytyšyn (51. Chomčenovskyj) – Adu.

Rozhodčí: Feșnic – Avram, Cerel (všichni ROU).

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz