Hlavní obsah
Sport

Vyškov v derby dominoval. Sylla dvěma góly zařídil vítězství v Líšni 2:0

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: David Štěpina / 90 minut

Ve 13. kole Chance Národní Ligy se odehrálo očekávané derby mezi týmy Líšně a Vyškova. Tento zápas byl důležitý nejen pro umístění v tabulce, kde obě mužstva dělilo před utkáním čtyři body, ale také pro jejich reputaci v regionu.

Článek

Nakonec si Vyškov odvezl tři body díky výhře 2:0, přičemž hlavním hrdinou byl Abdoulaye Sylla, který vstřelil obě branky.

První poločas měl vyrovnaný průběh

Zápas začal velmi živě. Již v desáté minutě se o slovo přihlásil vyškovský Marcel Novák, jehož střela si vyžádala dobrou reakci domácího brankáře Tomáše Vajnera. Brzy na to měl šanci i Líšeň, když se dostal do úniku Erik Otrísal, ale jeho pokus zlikvidoval brankář Vyškova Jiří Borek. V prvním poločase obě strany stále více narážely na silné obrany, což vedlo k tomu, že se šance stávaly vzácností. Když už se zdálo, že by mohlo být brzy otevřeno skóre, selhali v zakončení jak Ousmane Counde z Vyškova, tak domácí Václav Dudl.

Rozdílovým hráčem se stal Sylla, který derby rozhodl

Druhá polovina utkání nenabídla žádné výrazné změny v tempech hry. Zápas byl čím dál víc kouskovaný drobnými fauly, což zpomalilo jeho průběh a ubíralo dynamiku. Klíčový moment přišel v 76. minutě, kdy se Sylla dostal k míči po ne zcela jistém vyražení od Vajnera a skóroval z těžké pozice. Jeho druhý gól přišel o pět minut později, když se po standardní situaci dostal na malém vápně k zakončení. I přes střet s brankářem Vajnerem byl gól uznán, což výrazně oslabilo morálku domácího týmu.

Dva rychlé góly v krátkém časovém úseku definitivně zlomily odpor Líšně, která se letos na domácím hřišti potýká s problémy – vyhrála zde pouze jednou. Po zápase bylo jasné, že Vyškov si tři body zasloužil, zatímco Líšeň bude muset své výkony zlepšit, pokud chce v následujících utkáních pomýšlet na úspěch.

Líšeň se v příštím kole utká s Prostějovem, kde se pokusí zlepšit svou bilanci na domácím hřišti, zatímco Vyškov přivítá lídra soutěže Zlín, což slibuje další zajímavý zápas.

Hráč zápasu podle redakce 90 minut: Abdoulaye Sylla (MFK Vyškov)

SK Líšeň 2019 – MFK Vyškov 0:2 (0:0)

Branky: 76. a 81. Sylla

Žluté karty: 19. Aldin, 81. Sokol, 82. Otrísal – 69. Ulbrich, 71. Piško

Celkové střely: 7:9 Střely na branku: 1:4 Držení míče: 47 % – 53 % Rohy: 3:1

Počet diváků: 749 z celkové kapacity 2 000. Místo konání: Stadion Líšeň (Brno)

SK Líšeň 2019: Vajner – Lutonský, M. Jeřábek (C) (90+1. Joković), M. Mach, Otrísal – Sedlák (87. Tauš) – Dudl (72. Vlasák), Mionić (72. Dziuba), Aldin (54. Sokol), M. Polášek – Silný.
Náhradníci: Ulrich – Ilko, Cupal, Kubovič, O. Hapal, Kratochvíla.
Trenér: Petr Maléř

MFK Vyškov: Borek – Svoboda, Piško, Štěrba (C), Vedral – Čelůstka, M. Novák – Sylla, Ulbrich (80. Djanbou), Condé (65. Schön) – Lacík (80. Zajíc).
Náhradníci: Hrubý – Němeček, el-Azúzí, Egbri.
Trenér: Richard Dostálek

Rozhodčí: Nehasil – Hrabovský, A. Beneš

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz