Hlavní obsah
Sport

Vzletné ohlasy z Letné: Sparta vstupuje do milionářské soutěže. Konečně!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: David Štěpina / 90 minut

Konečně! Dnes v podvečer nastoupí Sparta proti Salcburku a zahájí tím pouť v Lize mistrů po dlouhých 19 letech. Očekávání jsou velká a fanoušci tajně doufají, že Sparta svého zkušeného soupeře doma hodně potrápí.

Článek

Kdo bude chybět v rudém dresu?

Bohužel u toho nebude zraněný stoper Asger Sorensen. To je citelná ztráta do zadních řad. Navíc nová posila Elias Cobbaut v zápase také ještě nepomůže. I on je mezi zraněnými hráči. Na druhou stranu přicházejí z Letné i dobré zprávy. Po tom, co měl Matěj Ryneš zranění ze srazu nároďáku, s týmem trénuje a stejná situace je i u Kaana Kairinena. Měli by oba být připraveni.

Sparta si musí dávat na Salzburk majzla

Na Salcburk pozor! Desetkrát za sebou vyhrál rakouskou ligu a jeho šňůru v loňském roce přerušil až Sturm Graz. Navíc Salcburk je účastníkem v Lize mistrů nepřetržitě od roku 2019. Malá pikantnost je. že se oba soupeři utkaly v rámci letní přípravy. V červenci skončilo utkání 2:2. Nový trenér Salcburku, jednačtyřicetiletý Pep Lijnders, který se ujal mužstva od tohoto ročníku, nemůže v Praze počítat s několika oporami. Poté, co se zranil Maurits Kjaergaard, který si poranil vazy v levém kotníku, nemůže nizozemský trenér využít ani služby Karima Konatého, který dal minulou sezonu 22 gólů. Další ztrátou je obránce Oumar Solet, kterému byla kvůli interním problémům rozvázána smlouva. Zajímavostí je, že nový trenér dělal asistenta Jurgenu Kloppovi v Liverpoolu a angažmá v Red Bullu je jeho druhou štací v roli hlavního kouče. Tou první bylo působení v Nijmegenu. S ním ovšem nepostoupil do Eredivisie a tak se raději vrátil zpět do Liverpoolu.

Svěřenci Friise jsou mírným favoritem

I přesto, že papírově má Salcburk hodnotnější kádr než Sparta, sázkové kanceláře mírně favorizují Spartu. Salcburk stejně jako pražský klub o víkendu nehrál kvůli nepřízni počasí. Rakouský klub v lize naposledy prohrál s SK Rapid 2:3 a v neúplné tabulce má tři výhry a již zmiňovanou jednu prohru.

Karty jsou rozdané pro Spartu jasně. Pokud chce trochu pomýšlet na nějaké body, Salcburk a Brest doma jsou ideální příležitostí. I když respektuji sílu soupeře, letenský klub na Letné proti těmto soupeřům musí. Salcburk není týmem, který by bránil a to by mohlo Spartě vyhovovat. Tak uvidíme a já budu držet palce, aby Sparta zahájila nový ročník LM vítězně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz