Hlavní obsah
Sport

Zlín nadále kraluje druhé lize! Doma si s Opavou došel pro jednoznačnou výhru 3:0

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Petr Ovsík / 90 minut

Zlín v letošní sezoně ztratil pouze bod a doma je zatím stoprocentní. O překvapení se chtěli pokusit hráči Opavy, jenže od prvních minut Zlín herně dominoval a došel si pro zaslouženou výhru 3:0.

Článek

Výborným výkonem se blýskl David Tkáč, který si připsal dva góly a stal se prozatím nejlepším střelcem zlínských v tomto ročníku.

Domácí potvrdili roli favorita a otevřeli skóre zápasu

Favorizovaný Zlín vstoupil aktivně do zápasu. Už ve třetí minutě David Tkáč vystřelil po rychlé kombinaci, avšak obrana Opavy jeho pokus zablokovala. Další pokus přišel v 9. minutě, kdy Vukadin Vukadinović poslal přihrávku před opavskou branku, ale Davidu Tkáčovi scházelo jen pár centimetrů, aby dosáhl na míč a otevřel skóre. Opava se však nechtěla nechat zahanbit, a i ona začala ohrožovat soupeřovu branku. První větší šanci si vypracoval Adam Ondráček, jehož střela sice neměla potřebnou razanci, ale mířila mezi tyče a gólmana Stanislava Dostála.

Zlín si stále udržoval aktivní přístup a ve 33. minutě se dočkal prvního gólu. Po autovém vhazování odvedl skvělou práci Vukadin Vukadinović, který našel v pokutovém území Davida Tkáče, jenž střelou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Opavy Adama Richtera a poslal svůj tým do vedení 1:0. Závěr poločasu přinesl několik dalších pokusů na obou stranách, ale ani na jedné se skóre již nezměnilo.

Výkon Zlína vygradoval ve druhém poločase

Pokud si někdo myslel, že Opava utkání ještě zdramatizuje, byl na velkém omylu. Naopak to byli zlínští, kdo byl při chuti a navýšil své skóre zápasu. Ihned v 51. minutě to byl opět David Tkáč, kdo dostal míč za záda brankáře hostí. Tkáč předvedl nádhernou individuální akci. Již o několik minut později se domácí mohli znovu radovat, ale brankář Richter předvedl robinzonádu proti střele Tomáše Poznara.

Co se nepovedlo Poznarovi, povedlo se hostujícímu hráči Filipu Blechovi, ovšem do vlastní sítě. V 59. minutě Miloš Kopečný nacentroval míč do vápna, ale bohužel pro Opavu stál Blecha na špatném místě ve špatnou dobu, a od jeho těla se odrazil míč do brány.

Zlínští si závěr zápasu již pohlídali

Závěr zápasu mezi Zlínem a Opavou patřil domácím, kteří si bez problémů udrželi vedení a kontrolovali hru. Zlín držel míč na útočné polovině a soupeře nepouštěl do nebezpečných situací. I když Opava měla několik střeleckých pokusů, obrana Zlína včetně brankáře Dostála zůstala neprostupná. V nastaveném čase už Zlín bezpečně kontroloval průběh zápasu a soupeři nedal žádnou šanci na zdramatizování výsledku. Zápas tak skončil vítězstvím Zlína, které si domácí zaslouženě odnášejí společně se třemi body a čistým kontem.

FC Zlín – Slezský FC Opava 3:0 (1:0)

Branky: 33. Tkáč, 51. Tkáč, 59. Blecha (vla.)

Žluté karty: 23. Bartošák (ZLN) – 41. Omale (OPA), 82. Helešic (OPA)

Držení míče: 49 % : 51 %. Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 17:15. Počet diváků: 2 067 FC Zlín: S. Dostál – Kopečný, Černín, Simerský (C), Bartošák – Nombil – Vukadinović (79. Š. Polášek), Machalík (83. Brandner), Tkáč (70. Reiter), Načkebia (70. Kulíšek) – Poznar (79. Bránecký). Náhradníci: Rakovan – J. Kolář, Červinka, Ovesný, Slouk, A. Číž. Trenér: B. Červenka.

Slezský FC Opava: A. Richter – Haitl (76. Čejka), Lehoczki, Srubek, Helešic – Omale (63. Rataj) – J. Rezek (76. J. Málek), Ondráček (C) (63. Mootoo), Blecha, Papalelé – Kozák (84. Mužík). Náhradníci: Martinák – Pejša, Hýbl. Trenér: T. Zápotočný.

Rozhodčí: D. Černý – S. Pochylý, L. Lakomý

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz