Hlavní obsah
Umění a zábava

Bez lásky i bez peněz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: A. Barešová

Je bezva být zamilovaný a bohatý, je bezva i býti jenom zamilovaný nebo jenom bohatý, člověk se s tím nějak smíří a je rád, že dostal aspoň něco.

Článek

Jak tak sleduji každodenní zprávy, ani letošní podzim není o moc lepší, než ten minulý. Zelináři a ovocnáři prý prodávají draho, jak to bude s pohonnými hmotami, je lepší nevědět, ze všech stran samé podivné vize, zima prý bude dlouhá a tuhá, všude se zdražuje, člověk, aby se z toho zbláznil. Už ani politici neslibují krásnou budoucnost, pořád nám slibují balíčky a reformy, taky se občas ozvou odborníci ze zdravotnictví a vyhrožují další epidemií, no, máme se vůbec na co těšit?

Kdo má ještě dovolenou, může se vypravit někam do teplých krajů, ještě si prodloužit léto, vyčistit si hlavu a možná i ušetřit za energie. Já mám, bohužel už po dovolené, tak mám pro letošek smůlu, musím se spokojit s pobytem doma nebo v našich krajích. Ale neskuhrám, letních dní jsme si užili dost, musím začít šetřit na příště. Možná vyzkouším magii, třeba to zafunguje a vyhraji v nějaké loterii nebo dostanu nečekaný dar.

Kouzelné knihy radí celkem jednoduché triky, skoro bez práce, akorát ty ingredience jsou pro mě trochu neznámé. Vybrala jsem si k vyzkoušení odvar peněz a odvar měsíce. Kdybyste chtěli taky čarovat, zvolte si podle libosti, jestli k těm penězům chcete jenom přičichnout a nebo se v nich radši rovnou koupat.

Odvar peněz připravíte z poloviny lahve vody, kterou nalijete do zelené lahve. Přidáte tam jednu hrst posílených rostlin v tomto složení – 3 díly sasafrasu (podle jedné pověry prý stačí dát kousek kůry do peněženky na přivolání peněz), 2 díly cedru, 1 díl nového koření, 1 díl hřebíčku, 1 díl kopru, 1 díl vousatky draslavé a 1 díl puškvorce. Těsně uzavřete a nechejte na slunci celý den. Za soumraku vodu čichejte. Můžete však přidávat i do koupelí, potírat s ní talismany peněz. Na noc uchovejte v chladu a přes den vraťte na slunce.

Na odvar měsíce potřebujete jen vodu nalitou do stříbrné nádoby, postavenou v noci ven za svitu úplňku právě, když vychází, to znamená při západu slunce. Schovat se musí těsně před úsvitem, tak si budete pak muset trochu přivstat. Nalijte ji do hliněného džbánu a pak těsně zazátkujte. Přidávaná do koupelí přivolává lásku, potíráním peněz zase bohatství a jestli si právě připadáte z toho čtení tady trochu mimo, tak si potírejte čelo. Prý vás to zas vrátí zpátky na zem.

Zdroj: Kompletní kniha kadidel, olejů a lektvarů, Scott Cunningham

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám