Hlavní obsah
Cestování

Courání Prahou kolem vody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: A. Barešová

Díky své práci jsem si někdy mohla vybrat, kam vyrazit plnit pracovní povinnosti. Občas mě to táhlo k Vltavě.

Článek

Kolem vody je, zvláště v létě, hodně na co koukat. Třeba Náplavka žije svým životem, dá se tam strávit celé odpoledne a pořád je na co koukat. Dají se tam koupit osvěžující nápoje i zmrzlina, někde osvěží taková ta vodní mlha a chcete-li se svézt po hladině, můžete využít převozníka třeba na Císařskou louku. Na převozu platí lítačka a není třeba kupovat zvláštní lístek.

Foto: A. Barešová

Šemík

Foto: A. Barešová

B

Jednou jsme s kamarádkou vyrazily na výlet podívat se na „Pražské Benátky“, samozřejmě po Vltavě na Čertovku a mezi mosty. Bylo to i s výkladem, pohled z Vltavy na Prahu je docela jiný zážitek a také jsme viděli dům, kde se točily známé chobotničky.

Foto: A. Barešová

čert

Když se vám nechce plout, můžete se projít po nábřeží třeba na Slovanský ostrov, kde se dá osvěžit i posedět, koukat jen tak do vody nebo odpočívat a nechat se příjemně šimrat sluncem.

A kdo by se k vodě zatoulal třeba královskou cestou, pak by to mohl vzít z mostu dolů na Kampu, kde je park přímo určený k odpočinku, anebo uličkami vpravo. Tudy se dá dojít až k vodě anebo najít některou zahrádku, která poskytuje moc příjemný výhled a osvěžit se tam. Všechny tyhle pohledy na vodu, hemžení po hladině i na druhý břeh jsou velmi nabíjející a nádherné.

Foto: A. Barešová

Čertovka

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám