Hlavní obsah
Seberozvoj

Jak si spočítat osobní rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: A. Barešová

Každý rok se těším, až nahlédnu do tajemství budoucnosti. Na konci pak hodnotím, jestli se to splnilo.

Článek

Osobní rok však neplatí od Nového roku, ale od narozenin do narozenin, i když dění samozřejmě může nastávat o něco dřív, protože se osud připravuje. Ze svého nejbližšího okolí znám příklady, kdy zlom nastal téměř okamžitě, přišel s nečekanou zprávou. Ale vždycky musí člověk něco udělat, aby dal věci do pohybu. V jednom případě přišla mojí přítelkyni dobrá zpráva, získala výhodné zaměstnání těsně po svých narozeninách a od té doby je moc spokojená. Avšak pro to, aby dobrá zpráva přišla, musela sama vyvinout úsilí, aspoň poslat životopis. Nic z nebe nepadá samo.

Chcete-li si spočítat svůj osobní rok, pak postupujte stejně jako v případě životního čísla, zapište den a měsíc narození, ale místo roku narození napište aktuální letopočet. Například pro narozené 31. 1. bude letošní výpočet vypadat takto: 3+1+1+2+0+1+0= 8.

Co vás asi čeká vyjde-li vám:

1 – Rok nových začátků. Příhodný pro podnikání něčeho nového, pro vlastní osobní projevy. Z celého cyklu následujících 9 let je nejdůležitější, neboť mu dává charakter, ostatní pak budou doplňovat činnosti, které začnete. V tomto roce můžete získat novou práci, novou lásku, změnit bydliště, investovat. Vždycky se vyplatí dobrý start.

2 – Rok příznivý pro vzájemnou pomoc a spolupráci, sdružování. Je třeba se dočasně zbavit nezávislosti, brát ohledy na druhé, na jejich přání a jednání. V roce 2 dochází ke sňatkům či rozvodům, podněcuje vztah s druhými. Můžete získat zajímavou spolupráci ve všech oblastech, ale pozor, přináší i napětí.

3 – Rok příznivý pro zábavu a společenský život. Všeobecně snadný a příjemný, umožňuje četná přátelská setkání, přináší úspěchy a volný čas. Můžete ho využít pro uměleckou činnost a nějaké odlehčení. Dostaví se úspěchy, cestování, tvořivost a materiální blahobyt. Buďte však opatrní a spoléhejte sami na sebe.

4 – Rok čtyři zábavný nebude, čeká vás tvrdá ustavičná práce, řešení záležitostí spojených s materiálnem a financemi. Ale opatrnost a dokonalá organizace mohou zabránit případné osobní nejistotě. Mohou přijít materiální potíže, omezení, zpožďování plánů, věci nepůjdou tak hladce. Ale vy to jistě zvládnete.

5 – Převládne svobodná vůle. Můžete si dělat co si přejete, i změny v životě, v domě, v citech. Ale neočekávejte nic trvalého a konstruktivního. Podněcuje k nevěře a dobrodružství, pozor na případné následky. Můžete cestovat, rozvíjet materiální rozvoj a obchodní styky nebo nové kontakty. Pozor na nebezpečí nehody. Kdo sedí doma, ten riskuje méně, ale přijde o zážitky.

6 – Je příznivý pro setkání, sňatek nebo pro úmluvy všeho druhu. Kdo má právní nebo materiální problémy, může v průběhu tohoto roku najít jejich řešení, tento rok je ve znamení dobrého porozumění, harmonie ve vztazích s minimálními ústupky. Může vám vzrůst odpovědnost, dobře vybírejte a pečlivě rozhodujte. Nákup nemovitosti, materiální rozvoj.

7 – Tento rok bude vhodný pro rozvoj intelektuální, ideální pro myslitele a studenty. Umožňuje duševní pokrok nebo ukončení významného díla. Není příhodný pro společenské styky, ukládání peněz ani pro novinky. Možná budete často sami, ale samotu využijete ve svůj prospěch. Může se vám zdát, že se vše nedaří, ale buďte trpěliví, duševní rozvoj přinese své ovoce později.

8 – Tento rok bývá obtížnější v oblasti finanční a v obchodování s realitami. Vyžaduje opatrný postup v majetkových záležitostech, ale po vyřešení můžete zbohatnout. Je to rok závazků a materiálních realizací. Párům hrozí krize, pro nalezení vzájemného porozumění je v tomto roce třeba mnoho úsilí. Je vhodný pro opětné získání peněz či ukončení sporu. Pozor však na ztráty.

9 – Rok s devítkou je završením cyklu, umožňuje hodnocení všeho druhu. Využijte ho k vyřízení neuzavřených úkolů, k zakončení započatého díla. Zbavte se všeho, co vám škodí, ale nezačínejte nic, kde hrozí neúspěch. Je příhodná doba pro intelektuální činnosti a vztahy s cizinou, možný úspěch před veřejností. Pokud jste v předchozím období vykonali něco dobrého, vytvořili hodnotné dílo, pak se posunete dál. V opačném případě se vracíte na začátek a budete se učit znovu ze svých předešlých chyb.

Komu vyjde č. 11 či 22, pak se podívejte na dvojku či čtyřku. Navíc v těchto letech můžete dozrát ve svém duševním rozvoji, či zažijete výjimečnou událost. Štěstí bude přát víc tomu, kdo se věnuje službě lidstvu a veřejnosti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz