Hlavní obsah
Umění a zábava

Rady za všechny prachy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: A. Barešová

Heslo našeho dívčího spolku založeného na střední škole zní: „Když už se zúčastním, tak proto, abych vyhrála.“

Článek

A protože jsme ženy stoprocentně věrné, hlavně svým zásadám, řídíme se jím dodnes. Ceny útěchy nás nezajímají. Být druhá nebo poslední, jaký je v tom rozdíl? Nejvíc se přece cení zasloužené vítězství.

„Ty myslíš, že už jí nemá?“ Gita rozebírá situaci a zjišťuje názor ostatních, zda si myslí, že její muž je nevěrný, či zda mu má zase začít věřit. Nastává podrobné zkoumání jeho chování, rozbor jednotlivých situací, popis událostí. Vypadá to jako v kotli, z každé hlavy se tak trochu kouří, kdo nemá v ruce cigaretu, ten přemýšlí na plné obrátky. Padají názory, poznámky, úvahy, pořád na jedno téma: Co s ním, s bídákem? Zasluhuje sladkou pomstu, pomstičku. Ale jakou?

Z myšlenek najednou všechny vytrhne nejmladší, dcera jedné z účastnic seance. V tichosti poslouchala rozbor situace a najednou, zdá se, má nejlepší řešení: „Musíš se naučit chatovat.“

„Chatovat? Co to je?“

„To je jednoduchý, takový psaní po internetu. Umíš ovládat e-mail?“

„Jednou mi holky založily schránku, ale ani jednou jsem jí neotevřela, tak mi jí zase zrušili.“

„S tebou to bude asi těžký. Ale nevadí, nemusíš ani chatovat, možná bude v tvém případě stačit, když si jenom sedneš k počítači a když půjde kolem, tak ho jako narychlo vypni, aby si toho všimnul. Nezapomeň se ale hlavně pořád přiblble usmívat do počítače!“

Gita zaraženě kouká, řešení se jí docela líbí. Začne zjišťovat podrobnosti a upne svůj zrak na Jitku, která jí tak dobře poradila. Ostatní ztichnou a netrpělivě očekávají další moudré rady od mladší generace. Je vidět, že dnešní mládež má bohaté zkušenosti. Daleko lepší, než jsme měly my.

„Takže až se zeptá, co tam děláš, musíš na to odpovědět, že jsi právě on-line.“

„Jasně, on-line. Můžu si to psát?“

„Ježíš a to jako budeš sedět u počítače s papírem?“

„No, abych se třeba nepřeřekla, ještě to nemám zažitý. Jak jsi to říkala? Ch-a-t-o-v-a-t? Tohle mi budeš muset ještě dopodrobna vysvětlit!“

Pozornost se odvrátila, problém, jestli manžel milenku ještě má, či ne, najednou zůstal viset někde ve vzduchu. Chatování bylo mnohem zajímavější, bylo to něco nového, neznámého, co si zasloužilo větší pozornost. A navíc rozkrylo netušené možnosti do budoucnosti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám