Hlavní obsah
Jídlo a pití

Tři pomazánky na obložené chlebíčky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: A. Barešová

Silvestr a chlebíčky patří tak nějak k sobě, k pití se musí zakusovat, proto se hodí i pomazánka. Nebo raději tři.

Článek

Ze sušených rajčat – rozmixovat asi 1/3 skleničky sušených rajčat i s trochou oleje a do pomazánky přidat pomazánkové máslo nebo lučinu, co kdo má radši. Kdyby byla tužší konzistence, stačí při šlehání přidat pár kapek horké vody.

Chlebíček jsem nazdobila následovně: pomazánka je namazaná vidličkou, má takové nepravidelné vlnky. Přidala jsem pár koleček dunajské klobásy, část vajíčka, vějířek okurky a půl cherry rajčátka.

Z hermelínu – nahrubo jsem nastrouhala hermelín, 2 natvrdo vařená vejce, 2 sladkokyselé okurky, nakrájela kousek cibulky, přidala pepř a sůl a 2 lžíce majonézy.

Chlebíček je ozdobený kousky hermelínu, vajíčka, vějířkem okurky a půlkou cherry rajčátka.

Sardelová – do našlehaného másla s čerstvým sýrem nebo pomazánkovým máslem se přidá sardelová pasta podle chuti. Pomazánku osolí a ochutí. Pokud by bylo třeba, ke šlehání pomůže trocha horké vody, ale opravdu přidávat opatrně.

Chlebíček je ozdoben pomazánkou, lžičkou kaviáru (není pravý), kroužkem citrónu, půlkou cherry rajčátka a vějířkem okurky.

Všechny pomazánky se hodí i na jednohubky.

Jako základ na chlebíčky jsem zvolila kváskový tousťáček, protože v poslední době se těžko shání nebalená čerstvá veka a balená se drolí, takže chlebíčky nejsou jako dřív. Krájená veka pak už pod pomazánky není skoro vůbec vhodná, jelikož snadno provlhne, a to je potom katastrofa.

Ale mám takový vyzkoušený tip: pomazánka se dá položit v misce, ať si každý namaže podle chuti, když se k ní připraví opečený toustový chléb. Je to mnohem lepší požitek.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám