Hlavní obsah
Internet a technologie

Ach ti slavní youtubeři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

peníze - bez nich to prostě nejde

Youtube a youtubeři… téma často skloňované. Bude ještě dnešní mladá generace schopná být zaměstnaná? A jak to vlastně je s tím celým Youtubem?

Článek

Není to tak dávno, co jsem se dozvěděla o jednom vzdáleném příbuzném, že pracovat nebude, protože bude youtuberem! Zatímco rodina zvedala obočí k oblakům v úžasu a někteří v neznalosti, já jsem to tak černě neviděla… No proč ne.

Když se nad tím zamyslím, dnešní doba je celkem frustrující. Ti, co se dřou, vstávají se slepicemi a snaží se, jak nejlépe to jde, jsou ocenění pár desítkami tisíc. Pak tu máme tyhle youtubery, kteří si vydělávají neskutečné částky, jelikož mají „dobrý“ obsah videí (to je asi na zvážení každého - kanály jsou různé a každý si tam něco najde). Ptáte se, co je to neskutečné? Nebo se pousmějete, že těch pár tisíc, z toho se na zadek neposadíte?

Tak přikládám pro představu, kde se pohybujeme

https://forbes.cz/lists/youtuberi23/top-10-youtuberu-a-streameru/

A tady si už zákonitě musíte říct, že je něco špatně. A současně možná začtete uvažovat nad slovem content a který, že by mohl být ten váš.

Přemýšlím nad tím, co a jak se tak zvrhlo a jak je možné, že ta dáma v pekárně, která pracuje, až se z ní kouří, a díky které máte co do pusy, je tak špatně ohodnocená a na straně druhé, člověk z pohodlí doma za kamerou, který tam něco hezky povídá, vstane si, kdy chce, má totálně volný režim a za rok si tak vydělá krásných 24 milionů.

Samozřejmě opozice řekne – „…tak jdi taky točit, ono to není tak jednoduché, musím něco vymyslet a pak to nastříhat…“ Točit klidně jít můžu, ale pokud takto budeme smýšlet všichni, kdo nám tedy upeče ty rohlíky a prodá nám je, kdo obstará podstatné věci? Je možné všechno robotizovat? Samozřejmě, že ne.

Takže co s tím… Přátelé, nalejme si čistého vína… Svět spěje totálně k lidem asociálním, přilepeným dennodenně k PC, respektive PC to už není v módě, tedy přilepeným k mobilu, bez kterého se někteří již ani neprobudí a nevyprázdní. Tedy co s tím.

Řešení se nabízí jednoduché, totiž vrátit se sami k sobě, stýkat se fyzicky, povídat si, chodit do přírody a přestat napájet těžce vydělanými penězi tuto část populace, která nejspíše vůbec nedokáže ocenit a pochopit, jaké to je, chodit denně do práce, mít povinnosti a být pánem svého času jen částečně.

Jsou youtubeři, na které se také ráda podívám, zvednou mi náladu a v televizi často není nic, takže internet převzal štafetu. Vše ale chce s mírou.

Vím i o youtuberech, kterým natáčení zachránilo život, byli vyhořelí a začali natáčet své dny, můžete tak vidět, jak vaří, šijí, vyšívají, uklízí, vyrábí něco. Ale zde vidím přínos…

Také vím o youtuberce, která mi nedávno vyskočila na youtube se svým živým přenosem, během vysílání seděla na židli a čekala, až jí lidé napíšou, na co se má dívat, potom žádala peníze za to, že se na to dívá a nakonec pronesla, že se lidé nesnaží, tak asi bude konec.

A ať jí zaplatí její hero-hero, kde bude záznam z tohoto vysílání. Tak to mne pobavilo, překvapivě jsem vydržela do konce a čekala, co ještě „zajímavého“ řekne. A dočkala jsem se, když ze slečny vypadlo, že je tohle její práce, kterou si vydělává. Tak to už bylo i na mne trochu moc.

A jak to máte vy, sledujete youtubery? Máte své oblíbené? Platíte hero-hero? Kupujete merche? Nebo snad uvažujete, že budete také natáčet?

Přeji hezké dny a apeluji na vás: běžte raději do přírody nebo na kávu, poseďte mezi lidmi a nestaňte se asociály!

Anketa

Sledujete youtube?
Ano, sleduji pravidelně. Hero-hero neplatím.
75 %
Ano, sleduji pravidelně, současně si platím Hero-hero
0 %
Ne, nezajímá mne to
25 %
Sleduji občas, náhodně
0 %
Ano a chci také natáčet
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovali 4 čtenáři.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Další články autora

Doporučované

Načítám