Hlavní obsah

Jedna báseň o Rusech a Češích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Nechápu tento blog jako prostor pro psaní básniček. Jen se mi sdělení nepodařilo zformulovat do eseje či analýzy, tak používám něco, co se blíží básni.

Článek

CO NÁM TO TI RUSOVÉ UDĚLALI

Co nám to ti Rusové udělali! Vždyť my jsme byli připraveni se k nim lísat, jako se lísáme k Američanům. Proč nejsou ve své válce noblesnější?

Stačilo by tak málo: jednou za týden si přečíst úvodníček pana Bakaly pana Taberyho a zabíjet diskrétněji. My bychom potom měli mnohem více pokory a rovněž bychom nemuseli být tak nepřirozeně aktivní.

Opravdu, proč jste nám to udělali? Proč zrovna nám? My jsme klidně mohli nenávidět arabáše, cigoše, ukroše - a třeba bychom se vrátili i k židákům. Ale teď musíme nenávidět vás: rusáky.

---

Ale patří vám to! A podívejte se, my to hezky napíšeme ještě takto: ruSSáci. Lajkujeme zprávu o hromadné smrti stovek vašich vojáků, protože musíme přeci stát na nějaké straně. Sami si za to můžete, vy ruSSáci, ať sedíte v paláci v Gelendžiku nebo v loži z(e) (zmrzlých) hoven ve Vorkutě. Mohli jsme vám klidně podlézat, ale my z Čech a Moravy jsme zvyklí na jiné zacházení!

---

Takže víte co? My vám děkujeme! Otevřeli jste nám oči (vidíme to na některých ministrech). Nedávno pan Quido Czerny napsal, že konečně přestal k ruským pěšákům a civilistům cítit cokoli lidského. A tak je to správně. A pan Mikuláš Minář tleská svýma čistýma ručkama každé další fázi války proti vám: ruSSákům. Pár (desetitisíců) Ukrajinců je pro nás přijatelná cena za naše hodnoty. Víte, kolik jich máme? Vidíte, jak se u nás žije?!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz